Hlavní obsah

Španělská média grilují slavnou Barcelonu: Největší ostuda všech dob!

Madrid/Praha

Šokované výrazy, pohledy směřující k zemi. Fotbalisté Barcelony zažívali po středečním semifinálovém výprasku s Liverpoolem (0:4) dokonalé déjà vu. Prakticky přesně po roce znovu ztratili téměř vyhraný souboj a ani letos si o nejcennější klubovou trofej nezahrají. A španělská média to katalánskému gigantovi dala také náležitě pocítit.

Sestřih 2. semifinále Ligy mistrů Liverpool–Barcelona.Video: O2 TV Sport

 
Článek

Před rokem Barcelona doma ve čtvrtfinále Ligy mistrů s přehledem přejela AS Řím 4:1. V odvetě však padla 0:3 a na postup mohla zapomenout. A i když letos hvězdy španělského lídra volily před mačem s Liverpoolem opatrná slova, nikdo nepochyboval, že tentokrát Messi a spol. podobnou blamáž nedovolí.

A přesto se historie opakovala. Katalánský gigant shořel na bojovném a odhodlaném soupeři, prohrál 0:4 a vracel se domů z ostudou. A španělská média se do Valverdeho družiny také pořádně obula.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolský Divock Origi (vpravo) se raduje ze čtvrté branky svého týmu, na snímku jsou i Xherdan Shaqiri a Trent Alexander-Arnold a další členové týmu.

„Největší ostuda v historii Barcelony, absolutní selhání, Barca napsala nejčernější kapitolu své historie.“ To jsou jen některé titulky z médií.

„Před rokem se to stalo v Římě. Teď se historie opakuje. Valverdeho tým zcela zklamal, nedokázal využít obrovskou výhodu, kterou si na Anfield Road přivezl,“ píše španělský Sport.

Zápas bez touhy a nasazení

„Barcelona se rozloučila s vidinou zisku třetího titulu v sezoně. Vyhrála domácí ligu, je ve finále Copa Del Rey, na Champions League ale mohou zapomenout,“ píšou další španělská média.

Z drtivé většiny je však hodnocení šokující porážky mnohem drsnější. „Trapné, ubohé, směšné! Zápas bez nasazení, bez touhy. Poslední branka byla jen děsivou tečkou za mizerným výkonem,“ píše Mundo Deportivo.

Foto: Carl Recine, Reuters

Zaražení hráči Barcelony po třetím inkasovaném gólu. Zleva Ivan Rakitič, Clement Lenglet a Philippe Coutinho.

„Historické selhání. Messi byl absolutně neviditelný. V době, kdy měl týmu nejvíce pomoci, neexistoval. Vše začíná u Valverdeho, který nebyl schopen reagovat na fakt, že Barcelona byla v prvním utkání horší, a nasadil stejnou sestavu,“ šije do Barcelony Marca.

A právě budoucnost pětapadesátiletého kouče je dalším nejvíce probíraným tématem na Pyrenejském poloostrově. Blamáž s Liverpoolem jeho pozici určitě nepomůže.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články