Hlavní obsah

Zázrak vystřelil anglickou legendu ze židle. Jsi v pohodě? báli se ve studiu

Amsterdam/Praha

Nával obrovské euforie v té chvíli cloumal fanoušky Tottenhamu po celém světě. V šesté minutě nastavení odvety semifinále Ligy mistrů v Amsterdamu Brazilec Lucas Moura završeným hattrickem dokonal parádní obrat proti Ajaxu a poslal Kohouty poprvé v historii do finále. Emoce zamávaly i s klubovou legendou a televizním expertem Glennem Hoddlem. A to tak moc, až se začali jeho kolegové ve studiu obávat o jeho zdraví.

Sestřih semifinále Ligy mistrů Ajax - TottenhamVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Hoddle odehrál za Tottenham přes 400 zápasů ve 12 sezonách a je vášnivým celoživotním fanouškem Spurs.

Na roli televizního experta málem doplatil, když loni v říjnu při svých 61. narozeninách ve studiu stanice BT Sport zkolaboval. Jakmile se ale z operace srdce zotavil, vrátil se ke komentování.

Není ale divu, že když po postupovém gólu Moury vyskočil ze židle, řval a euforicky mával rukama spolu s Riem Ferdinandem, začali se o jeho zdraví kolegové obávat.

„Glenne, jsi v pohodě?" ujišťoval se moderátor a další ikona anglického fotbalu Gary Lineker. „Ano, ano. Nikdy v životě jsem nebyl šťastnější. Jsem tak rád, že jsem ještě tady a mohl jsem tohle vidět. Fandím Spurs od osmi let...," rozplýval se Hoddle.

„Mám radost, že si to můžeš užívat tady s námi," přitakal Lineker.

Dva zázraky za dva dny

Anglický klubový fotbal má za sebou dva báječné večery, v nichž z takřka bezvýchodných situací dokázal vybojovat postup do finále jak Tottenham, tak Liverpool, který úterním vítězstvím 4:0 odčinil předchozí výprask v Barceloně 0:3.

„Neuvěřitelné. Dva fotbalové zázraky během dvou dnů. Už před zápasem (Tottenhamu) jsem říkal, nenechávejte nic v šatně, odevzdejte na hřišti všechno. Přesně to udělali ve druhé půli. Ukázali charakter a postup si zasloužili," oceňoval Hoddle.

I pro kouče Tottenhamu Mauricia Pochettina měl jen slova chvály: „Odvádí fantastickou práci. Je vidět, jak blízko má k hráčům. Nevyhazuje zbytečně peníze. Rozhodl se, že v posledních dvou přestupových obdobích nepotřebuje nakupovat nové hráče a kam až do dotáhl."

Reklama

Související témata: