Hlavní obsah

Hrdina Tottenhamu se rozplakal. Pustili mu komentář infarktového závěru v jeho rodném jazyce

Amsterdam/Praha

Byl to jeho večer. Tottenhamský hrdina Lucas Moura řádil na hrací ploše a svým hattrickem ve středu ukončil amsterdamskou pouť Ligou mistrů. Když mu po zápase v nizozemské metropoli pustili záznam komentáře v jeho rodném jazyce, Brazilec se neubránil slzám dojetí. Tottenham se po výhře v odvetě poměrem 3:2 může těšit na červnové finále v Madridu.

Sestřih semifinále Ligy mistrů Ajax - Tottenham 2:3Video: O2 TV Sport

 
Článek

Obě semifinálové bitvy probíhajícího ročníku Ligy mistrů přinesly fanouškům fantastické a šokující obraty. Fotbalisté Tottenhamu i Liverpoolu už byli prakticky na lopatkách, jejich zmrtvýchvstání je dobrým připomenutím fráze že nikdy není konec, dokud není konec. Své by o tom mohl vyprávět i Brazilec Lucas, který hattrickem řídil amsterdamský kolaps.

Snový večer třígólového Brazilce si užil i jeho krajan na komentátorském stanovišti. Po postupové trefě v nastavení spustil pověstnou jihoamerickou ódu za mikrofonem. Když její záznam po duelu novináři pustili Lucasovi, natolik ho to dojalo, že se rozplakal.

„Nedokážu popsat slovy, jak se teď cítím," řekl Lucas během pozápasového rozhovoru. „Jsem hrozně šťastný a zároveň hrdý na své spoluhráče," dodal vzápětí. Slova chvály pěli na šestadvacetiletého Brazilce i spoluhráči. Jeho parťák Christian Eriksen o něm řekl, že by mu měli za jeho semifinálový výkon v Anglii postavit sochu.

Slzám se nejspíš nevyhnuli ani příznivci a hráči Ajaxu. Ty jejich měly ale poněkud hořčejší příchuť. Fantastická jízda Amsterdamských letošním ročníkem je u konce. Na pažbě mají zářezy favorizovaných ekip Realu a Juventusu a po prvním poločase odvety s Tottenhamem se už zřejmě viděli v madridském finále. Fotbalový osud si pro ně ale připravil Lucasův hattrick a po infarktovém závěru jim vystavil krutou stopku.

Reklama

Související témata: