Hlavní obsah

Pět fanoušků Liverpoolu přeprodávalo své lístky na finále LM. Čeká je doživotní zákaz

Liverpool/Praha

Chtěli vydělat pořádný balík. Místo toho je čeká tvrdý trest. Liverpool se rozhodl rázně vypořádat s pěticí fanoušků Reds, kteří se snažili na internetu za více než 5000 eur za kus přeprodat vstupenky na finálový zápas Ligy mistrů proti Tottenhamu Hotspur. Za jejich ilegální počínání jim nyní hrozí doživotní zákaz vstupu na Anfield. Finálová bitva je na programu 1. června v Madridu.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Fanoušek Liverpoolu sedící v hledišti Anfield.

Článek

Více než 130 000 korun. Za takovou sumu se snažila pětice příznivců Reds prodat jednotlivé vstupenky na finále Ligy mistrů mezi Liverpoolem a Tottenhamem. To se odehraje na stadionu Wanda Metropolitano ve španělském Madridu.

Podle deníku Liverpool Echo nyní pětici překupníků hrozí od klubu přísné potrestání. Pokud se prokáže, že za přeprodejem vyšetřovaná pětice skutečně stojí, klub jim doživotně zakáže navštěvovat domácí zápasy jejich oblíbeného klubu na stadionu Anfield.

Odhalit identitu hříšníků přitom nebylo vůbec nic složitého. Vzhledem k unikátním sériovým číslům každé vstupenky, bylo pro klub jednoduché propojit je s permanentkou, na kterou byly lístky zakoupeny. Vzhledem k tomu, že sezonní vstupenky jsou pořizovány na jména, na klubu už teď bude pouze dokázat to, že tím, kdo lístky na finále přes internet přeprodával, byli jejich skuteční držitelé.

Nehorázná suma, kterou spekulatéři za vstupenky požadovali, převyšovala původní cenu více než desetkrát. Cena 5000 eur ale ani zdaleka nedosahuje výšin, kam se hodnota za jednotlivé vstupenky na překupnických webech vyšplhala. Jeden z odvážlivců se například pokoušel prodat místo v tzv. kategorii VIP Gold, a to za cenu 55 000 eur. Což je v přepočtu téměř 1,5 milionu korun.

Reklama

Související témata: