Hlavní obsah

Šmicer dotlačil Liverpool do finále, teď už jen Ligu mistrů vyhrát

Praha

Sám Ligu mistrů s Liverpoolem vyhrál v roce 2005. Fanouškem Reds zůstal samozřejmě dál a začátkem května je přímo z tribuny na Anfieldu dotlačil ke skvělému obratu v semifinále proti Barceloně. Vladimír Šmicer věří, že fotbalisté Liverpoolu znovu zvednou nad hlavu ušatý pohár také po sobotním finále s Tottenhamem v Madridu. Spolu s parťákem Patrikem Bergrem se zúčastní utkání legend a na jejich ohlasy se mohou těšit diváci O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Úvodní výkop finále je ve 21:00.

Foto: Phil Noble, Reuters

Liverpoolská radost! Georginio Wijnaldum (vlevo), Jordan Henderson (vpravo) a Trent Alexander-Arnold po gólu proti Barceloně.

Článek

Ligu mistrů jde i v televizním podání do finále. Speciální studio v sobotu startuje již ve 20:00, mezi hosty se objeví Karol Kisel a Tomáš Hübschman. Aktuální zpravodajství přímo z Madridu přinese komentátor Petr Svěcený a také bývalý český reprezentant Tomáš Ujfaluši. V rámci studia se diváci dočkají také Vladimíra Šmicra nebo Patrika Bergra. Jen na O2 TV Fotbal pak fanoušci mohou sledovat kompletní zahajovací ceremoniál, kde vystoupí například populární kapela Imagine Dragons.

Internacionál Ujfaluši, jenž dokázal s Atlétikem Madrid vyhrát Evropskou ligu i Superpohár UEFA, se tak představí v roli spolukomentátora.

"Diváci se mohou těšit na velmi pestrý předzápasový program. Plánujeme jim přiblížit i atmosféru z Madridu. Například budeme natáčet na stadionu Vicente Calderóna, který byl několik let  Tomášovým domovem. Aktuální ohlasy a rozhovory přineseme také s bývalými hráči Liverpoolu Patrikem Bergrem a Vladimírem Šmicrem, kteří se zúčastní utkání legend," avizuje zkušený komentátor Petr Svěcený.

Sobotní finále Champions League mezi Tottenhamem a Liverpoolem se zařadí mezi největší sportovní události roku. Samotný živý přenos půjde do více než 200 zemí, očekává se sledovanost přes 180 milionů diváků.

Přímý přenos vysílá také ČT sport.

Reklama

Související témata: