Hlavní obsah

Plzeň - Olympiakos 0:0Jen trefená tyč. Plzeň vykročila za Ligou mistrů bezgólovou remízou

Plzeň
Aktualizováno

S dvojsečnou bezgólovou remízou se musela spokojit Viktoria Plzeň při vstupu do kvalifikace o Ligu mistrů. V úvodním duelu druhého předkola hrála doma bez branek s řeckým vicemistrem Olympiakosem Pireus, i když měla k výhře blíž. Hlavně šance Čermáka a hlavička Kopice do tyče si o zúročení říkaly... O postupujícím do dalšího předkola, kde čeká turecký Basaksehir Istanbul, tak rozhodne odveta příští úterý na horké půdě soupeře.

Osobně remízu cítím trochu jako zklamání, zvlášť když jsem měl největší šanci, říká Aleš ČermákVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Osobně remízu cítím trochu jako zklamání, zvlášť když jsem měl největší šanci, říká Aleš Čermák

Oba trenéři slibovali ofenzivní fotbal, k němuž své týmy vedou, jenže v sázce bylo příliš mnoho, než aby se fotbalisté Plzně či Olympiakosu pustili od začátku do bezhlavého útočení.

Někde v dáli zlatý poklad čítající pomalu 400 milionů, jak se letos cení účast ve skupinové fázi Ligy mistrů, hlavně však v hlavách vědomí, že už za týden se hraje v Řecku odveta, kterou výsledek prvního duelu poznamená. Proto opatrný začátek. Proto oboustranná obezřetnost sešněrovaná úsilím vyvarovat se zbytečně ztracených míčů, natožpak chyb.

Čermák a Kopic měli ke gólu blízko

Vrbův tým však přece jen nutilo k větší aktivitě vědomí, že hraje doma a potřebuje dát gól a vyhrát. Patrné to na plzeňských hráčích bylo, protože po úvodních dvaceti minutách začínali mít stále víc navrch. Kopic hrál s velkou chutí a Hrošovský zrovna tak, Kayamba předvedl pár technických kousků, Čermák se cpal do zakončení, Hloušek hrající místo vykartovaného Limberského vytrvale podporoval ofenzivu, celé mužstvo zrychlilo pohyb a zpřesnilo kombinaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Joel Kayamba z Viktorie Plzeň a Konstantinos Tsimikas z Olympiakosu v akci během utkání 2. předkola Ligy mistrů.

Řecký vicemistr se už jen bránil a za půlící čáru se prakticky nedostal, natož aby se pustil do kontrů, jimiž chtěl hrozit. Ale odolával, i když portugalský kouč Pedro Martins přišel o dalšího kapitána. Po Fortounisovi který se zranil v přípravě, musel po dvaadvaceti minutách oželet Papadopoulose, jenž odkulhal z trávníku.

Domácí vycítili, že v přeskupené obraně soupeře by to nemuselo fungovat jako v úvodu zápasu, a měli blízko k vedení. Nejdřív ho mohl obstarat Čermák, jenže portugalský gólman ve službách Olympiakosu Sá jeho střelu bravurně vyškrábl. Těsně před přestávkou se ovšem i on pouze díval za hlavičkou Kopice, kterou po teči Pernici ale nakonec zastavila tyč. Odražený míč pak překvapil Havla natolik, že nestačil zareagovat.

Ani nápor, ani trpělivost nepomohly

Hned po půli to Plzeň zkusila s náporem, jenže ze sílícího tlaku se zrodilo jen několik závarů v šestnáctce Olympiakosu a střela Kayamby do boční sítě. Řekové se ubránili,

i když mnohdy odkopávali míče nazdařbůh, jen aby si příliš nekomplikovali život.

Sestřih zápasu FC Viktoria Plzeň - Olympiakos FCVideo: Česká televize

Proto musela být Viktoria hodně trpělivá, pokud chtěla obranu řeckého protivníka rozebrat. Snažila se o to, zkoušela defenzivu hostů vyšachovat kombinací i dlouhými míči. Nic ale nepomáhalo a k vytouženému gólu nevedlo, takže první kvalifikační duel skončil bezbrankovou remízou.

Ani Olympiakos se totiž na gól nezmohl, i když v závěrečných dvaceti minutách hrál daleko odvážněji než v předchozím průběhu střetnutí a pouštěl se častěji do útočení. Jediná nebezpečná rána Gurrera však Hruškovu bránu minula.

Úvodní utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Plzeň–Olympiakos 0:0
Rozhodčí: Guida – Carbone, Bindoni (všichni It.). ŽK: Havel – Semedo. Diváci: 10 632.
Plzeň: Hruška – Havel, Pernica, Brabec (72. Hejda), Hloušek – Kalvach, Hrošovský – Kayamba, Čermák (83. Mihálik), Kopic – Krmenčík (69. Chorý). Trenér: Vrba.
Olympiakos: Sá – Elabdellaoui, Semedo, Papadopulos (22. Ba), Tsimikas – Buchalakis, Guilherme – Podence, Valbuena (56. Camara), Masuras (81. Randjelovič) – Guerrero. Trenér: Martins.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články