Hlavní obsah

Spálené šance mrzely, remíza s Řeky také. Ale je to otevřené, věří Vrba a hráči s ním

Plzeň

Svorně litovali, že nedokázali dát řeckému Olympiakosu alespoň jeden gól. Zvlášť, když na to plzeňští fotbalisté při vstupu do kvalifikace o Ligu mistrů šance měli. „Hlavně v první půli jsme si vytvořili dvě tři, proto mrzí, že jsme z nich neskórovali,“ povzdechl si po úvodním duelu druhého kvalifikačního předkola kouč Viktorie Pavel Vrba. „Ale také jsme neinkasovali, což je v pohárové matematice rovněž důležité,“ připomínal jeho asistent Marek Bakoš, i když i on si uvědomoval, jak je bezbranková remíza ošidná.

Osobně remízu cítím trochu jako zklamání, zvlášť když jsem měl největší šanci, říká Aleš ČermákVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Osobně remízu cítím trochu jako zklamání, zvlášť když jsem měl největší šanci, říká Aleš Čermák

„Ošidná, ale výsledek je otevřený. Pro domácí celek je totiž těžké hrát a držet v odvetě nulu, protože jediný gól vstřelený soupeřem všechno otáčí," připomínal jeho šéf Vrba, který do své privátní kvalifikační bilance přidal v patnáctém utkání k dvanácti výhrám teprve druhou remízu.

Sestřih zápasu FC Viktoria Plzeň - Olympiakos FCVideo: Česká televize

Proto litoval, že vytoužený vítězný gól nepřišel. „Nemyslím ale, že jsme si při řešení brankových situací počínali špatně. Čermákovu střelu výborně chytil brankář, podruhé jsme nastřelili tyč. Neměli jsme štěstí, ale tak to někdy ve fotbale chodí," nemínil svým svěřencům nic vyčítat.

Obráncům už tuplem ne, protože nepřipustili, aby řecký vicemistr vůbec vyslal na Hruškovu bránu alespoň jednu přímou střelu.

I remízu berou

„Některé střely sice obránci zblokovali, ale i tak. Byla to dobrá práce celého mužstva," kvitoval Vrba, jak si v defenzivě jeho hráči počínali.

„Však mě až překvapilo, jak jsme Řeky přehrávali a kolik šancí jsme si připravili. Jen škoda, že jsme alespoň jednou nedotlačili míč do brány," navazoval na trenéra Jan Kopic, jehož hlavička lehce tečovaná Pernicou skončila v samém závěru první půle na tyči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktoria Plzeň (zleva): Ondřej Mihálik, Luděk Pernica, Lukáš Kalvach, Patrik Hrošovský a Adam Hloušek děkují fanouškům po utkání 2. předkola Ligy mistrů s Olympiakosem.

„Vývoji střetnutí by slušela naše výhra, ale museli jsme myslet i na zadní vrátka. Jde o dvojzápas, proto šlo i o to neinkasovat. Za týden v odvetě bude Olympiakos určitě o hodně lepší," připomínal Kopic.

„I remízu bereme," shodoval se s ním Adam Hloušek, který nastoupil na kraji plzeňské obrany místo Limberského, jemuž vystavila stop červená karta z minulé sezony. „Důležité bylo nedostat gól, aby byla odveta otevřená, což jsme splnili. Čekal jsem, že bude mnohem těžší zdolávat obranu soupeře, i jeho standardní situace, před nimiž nás trenéři varovali. Měly být nebezpečnější. V koncovce nám scházelo víc klidu, v defenzivě jsme si ale dávali pozor, zvládli je, a protože jsme neinkasovali, máme šanci pro odvetu."

Výsledek 0:0 nemusí být do odvety špatný, věří Patrik Hrošovský.Video: Sport.cz

Zvládne Plzeň kvalifikaci s Olympiakosem a postoupí do dalšího předkola Ligy mistrů?
Ano
56,7 %
Ne
43,3 %
Celkem hlasovalo 2375 čtenářů.

Reklama

Související témata: