Hlavní obsah

Vrba si před kamerou zahrál na Straku. Teď budu na pranýři já, vtipkoval po výhře nad Karvinou

Plzeň

Vtipkoval. A dokonce na vlastní účet. „Do televize jsem omylem řekl, že jsme otočili výsledek z 0:1 na 3:1, i když tomu bylo ve skutečnosti jinak. Trochu mi to připomnělo jednoho trenéra, takže teď budu na pranýři nejspíš já,“ přiznal plzeňský kouč Pavel Vrba po utkání s Karvinou, že před kamerami nechtěné zreprízoval úsměvnou scénku, kterou v jarní baráži o ligu pobavil fotbalový národ jeho kolega sedící shodou okolností na vedlejší lavičce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba

Článek
Fotogalerie

Trenér Karviné František Straka byl totiž po zápase s Jihlavou přesvědčený, že duel skončil 2:2 a trval stále na svém, neboť nestačil zaregistrovat, že soupeřův gól sudí neuznal. Vrba na rozdíl od něho samozřejmě promptně prohlédl, neboť věděl, že jeho Viktoria dokráčela k třetí ligové výhře v řadě.

„A v atraktivním duelu s pěti góly a velkým množstvím šancí a nábojem až do konečného hvizdu. Jen mi mrzí, že jsme dostali druhou branku a závěr zdramatizovali, na druhou stranu ale oceňuji, jak mé mužstvo zareagovalo a další průběh utkání zvládlo, když Karvinou po zbytečné chybě Limberského probudilo a nechalo ji vyrovnat," glosoval plzeňský trenér partii, která byla pro jeho tým generálkou na úterní odvetu druhého kvalifikačního předkola Ligy mistrů v Řecku proti Olympiakosu Pireus.

Trochu komplikovanou, neboť Plzeň v sobotním večeru bičovaly přívaly deště.

„Není průtrž jako průtrž, hlavně pro kombinaci byl terén složitější. Vždyť Kayambovi se při jeho rychlých akcích zastavil v první půli míč ve vodě hned třikrát. Ale i s terénem jsme se vyrovnali slušně," pochvaloval si Vrba, že i pozměněná sestava s Mihálikem, Janoškem i třeba Limberským, který se do mužstva vrátil po dvou utkáních a Řezníkem, jenž měl rovněž kratší pauzu, partii s Karvinou zvládla, takže Plzeň je v lize dál stoprocentní a na řeckou odvetu vítězně naladěná.

„Víme, že už to nebude dlouho trvat a přijdeme o Hrošovského odcházejícího do Belgie. Proto si musíme připravit hráče, kteří ho na jeho místě nahradí. Ti dva k tomu mají nejblíž," vysvětloval Vrba, že chtěl nejen šetřit některé muže základní sestavy na kvalifikační odvetu, ale vyzkoušet a dát příležitost potencionálním nástupcům Hrošovského.

„Hrát další utkání po třech dnech je hodně náročné, a proto jsem některé hráče nechal odpočinout. A ti dva jsou mladí, perspektivní. Zápas s Karvinou zvládli slušně. Mihálik o trochu lépe než Janošek," spokojeně glosoval účinkování svých mladíků.

Střelecké probuzení Michala Krmenčíka, který se po vážném zranění loni v srpnu vrátil do sestavy až nyní v nové sezoně a v předchozích třech soutěžních duelech čekal na první gól, ale také. Však v něj Vrba věřil a jak v předchozích ligových střetnutích s Olomoucí a Libercem, tak i v domácím duelu s Olympiakosem pro něho vždy měl místo v základní sestavě.

„Je to střelec, a hlavně koncový hráč. Dal dva góly a hrál velice dobře, i když možná ve dvou třech situacích mohl být trochu razantnější," kvitoval dvě Krmenčíkovy trefy, které pomohly mužstvu a elitnímu plzeňskému střelci samozřejmě také.

Reklama