Hlavní obsah

Fanoušci zuří, přenos Slavie postihl výpadek. O2 TV chystá kompenzaci

Praha
Aktualizováno

Mnozí fanoušci, kteří využívají službu O2 TV, v úterý večer nemohli sledovat část zápasu Slavie s Kluží v play off Ligy mistrů. Důvodem byl výpadek, který poskytovatele služeb postihl. Ředitel sportovních kanálů O2 TV Marek Kindernay se za nedostupnost služeb divákům na svém Twitteru omluvil. Není to poprvé, co si diváci O2 TV na podobný problém stěžují.

Foto: Martin Malý, ČTK

Střelec branky Lukáš Masopust (vlevo) ze Slavie se raduje se spoluhráči z gólu. Někteří diváci O2 TV ale jeho gólovou radost v přímém přenosu neviděli.

Článek

„Některé naše TV aplikace byly v důsledku obrovského zájmu diváků přetíženy," vysvětluje Kindernay, co stálo za nepříjemnou situací.

Natěšené diváky, kteří chtěli vidět Slavii v akci, si ale neudobřil a služba se stala terčem mnoha ironických vtípků a naštvaných komentářů.

„Koupili Ligu mistrů, ale lidi se chtěli dívat..." rýpl si do televize třeba twitterový účet Skautův zápisník.

Řada platících diváků se zlobí také proto, že O2 TV nedávno spustila masivní reklamní akci, ve které své sportovní kanály nabízí na určitou dobu zdarma.

„Takže kvůli tomu, že dáte ten zápas zdarma, se já - platící - nemůžu přihlásit," zlobí se na Twitteru Martin Holý. A není sám.

„Voni si otevřeli hospodu zdarma a diví se, že jim tam někdo chodí," přidává se uživatel s přezdívkou MandazCZE.

Některým fanouškům přitom přenos podle jejich slov nešel řadu minut. Objevili se i tací, kteří tvrdí, že ze zápasu neviděli vůbec nic, případně jen pár minut.

„Na odstranění potíží jsme intenzivně pracovali a k přihlášení set-top boxů docházelo již v průběhu utkání," psal dopoledne účet O2 Guru. Ten také uvedl, že diváci mohou očekávat kompenzaci, její forma byla v tu dobu v jednání.

Nyní je o ní již jasno. Ředitel sportovních kanálů O2 TV Marek Kindernay na svém Twitteru zveřejnil, že všichni zákazníci O2 TV obdrží poukaz ve výši pěti set korun. Ten mohou využít na nákup libovolného zařízení nebo příslušenství telefonu v prodejnách O2.Za vzniklé potíže se velmi omlouváme a děláme maximum, aby se situace neopakovala a příští zápas viděli všichni! Všem zákazníkům O2 TV zároveň během 2 dnů zašleme poukaz v hodnotě 500 Kč, který mohou využít v prodejnách O2 na nákup libovolného zařízení nebo příslušenství telefonu.

K výpadku se O2 TV vyjádřilo také pro Sport.cz. „Přesnou příčinu prověřujeme s našimi dodavateli. Pravděpodobně se jednalo o přetížení autentizačních serverů. Situaci intenzivně řešíme s dodavateli všech platforem, na kterých O2 TV běží, abychom příští přenos mohli divákům nabídnout bez problémů," uvádí.

Vyjádření O2 TV k výpadku služby
Včerejší výpadek služby O2 TV se netýkal všech zákazníků. Diváci, kteří využívají O2 TV prostřednictvím IPTV technologie, sledovali zápas bez problémů. Kromě těchto uživatelů sledovalo zápas prostřednictvím OTT služeb ( tedy set-top boxu, který běží na jiné konektivitě než je O2, webu a aplikace) dalších více než 100 tis. domácností. Potíže se vyskytly u diváků, kteří se přihlašovali k O2 TV přes aplikaci, web nebo OTT set-top box těsně před začátkem vysílání Studia Ligy mistrů nebo před začátkem samotného zápasu.
Přesnou příčinu prověřujeme s našimi dodavateli. Pravděpodobně se jednalo o přetížení autentizačních serverů. Situaci intenzivně řešíme s dodavateli všech platforem, na kterých O2 TV běží, abychom příští přenos mohli divákům nabídnout bez problémů. Problémy s přihlášením se nedotkly těch zákazníků, kteří mají IPTV nebo těch, kteří byli ke službě přihlášeni včas. Divákům proto doporučujeme, aby spuštění aplikace nenechávali na poslední chvíli. Rozumíme tomu, že diváci chtěli vidět utkání od prvního výkopu, nicméně právě rychle za sebou jdoucí opakované snahy o přihlášení pravděpodobně zahltily autentizační servery.
Za vzniklé potíže se divákům velmi omlouváme a děláme maximum pro to, aby se situace neopakovala a příští zápas viděli skutečně všichni fotbaloví fanoušci. Všem zákazníkům O2 TV zároveň během následujících 2 dnů zašleme poukaz v hodnotě 500 Kč, který mohou využít v našich prodejnách na nákup libovolného zařízení nebo příslušenství k telefonům.
Zdroj: O2 TV pro Sport.cz

Reklama