Hlavní obsah

Vyprodáno! hlásí Slavia před odvetou s Kluží. Skončí bojkot části fanoušků?

Praha
Aktualizováno

Očekávaný duel se blíží, zbývají poslední hodiny. Fotbalisté Slavie odehrají ve středu od 21:00 v Edenu odvetu play off Ligy mistrů s rumunskou Kluží. Během dneška klub oznámil, že vstupenky jsou beznadějně vyprodané. Zatím však není jisté, zda všichni diváci v hledišti budou také fandit. Část tribuny Sever byla během sobotního derby s Bohemians na protest proti bezpečnostním opatřením zticha. Klub chce s fanoušky jednat.

Foto: Profimedia.cz

Sever válčí s fotbalisty Slavie. Fanoušci z proslulé tribuny odmítli po derby s Bohemians děkovačku od hráčů, k vidění byla i nenávistná gesta.

Článek

Bizarní situace. Jejich mužstvo dál vládne domácí soutěži a po výhře 1:0 v Kluži má navíc podruhé v historii nakročeno do Ligy mistrů.

Část fanoušků se ovšem bouří. Nesouhlasí s bezpečnostními opatřeními, jež Slavia musela logicky přijmout. Malérů v hledišti bylo v poslední době až dost a vedly až k uzavření stadionu na zápas s Libercem.

Problémoví fanoušci během derby s Bohemians (4:0) nefandili, po jasné výhře dokonce odmítli tradiční děkovačku, která se výjimečně odbyla před severovýchodním koutem hlediště.

„Drtivá většina stadionu fandila skvěle a chceme poprosit všechny fanoušky, aby věnovali svoji pozornost středečnímu utkání a podporovali hráče v maximální možné míře. Ne jako někteří jedinci na tribuně Sever při utkání s Bohemians," vyzývá mluvčí klubu Michal Býček.

Smír se dvěma podmínkami

Vedení navrhlo kotelníkům před klíčovým duelem smír.

„Nabízíme vstřícné gesto tisícům fanoušků, kteří mají svůj klub skutečně v srdci. Jsme připraveni zrušit sektorizaci (dočasné opatření, které skončí 10. září 2019) již na zápas s Kluží a umožnit plnohodnotné fandění za dvou předpokladů," avizuje Slavia na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ve slávistickém kotli se během utkání s Bohemians objevil tento transparent.

O jaké podmínky jde? „Představitelé tribuny Sever se pro tento zápas veřejně zaváží k nepoužívání pyrotechniky a umožní obsazení schodů stevardy, za které je klub v zápasech UEFA dlouhodobě narůstajícím způsobem finančně sankcionován," požaduje klub.

Ještě před odvetou se má vedení s nespokojenými příznivci sejít.

Na výsledků jednání záleží, zda bude hlediště jednotné, nebo bude bojkot jeho části pokračovat.

Reklama

Související témata: