Hlavní obsah

Den před velkou bitvou učinila Slavia vstřícný krok k nespokojeným fanouškům

Praha
Aktualizováno

Už jen den zbývá do velké bitvy, která je má posunout do vysněné Ligy mistrů. Fotbalisté Slavie absolvují v úterý odpoledne předzápasový trénink a ve středu od 21:00 odehrají v Edenu odvetu play off s rumunskou Kluží. Vedení klubu se snaží najít společnou řeč i s částí fanoušků. kteří protestují proti bezpečnostním opatřením.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ve slávistickém kotli se během utkání s Bohemians objevil tento transparent.

Článek

Část tribuny Sever byla během sobotního derby s Bohemians na protest proti bezpečnostním opatřením na stadionu zticha. Není vyloučeno, že bojkot bude pokračovat i ve středu večer.

Vedení klubu se proto vzhledem k mimořádnosti utkání rozhodlo zrušit pro zápas s Kluží sektorizaci stadionu a některá další omezující opatření, která klub přijal v reakci na výtržnosti některých příznivců v zápase s Olomoucí.

„Důvodem zmírnění restrikcí pro zápas s Kluží je snaha ocenit a poděkovat tisícům fanoušků ze všech tribun stadionu, kteří se chovají slušně, klub podporují a nepřetržitě mu fandí. Velice si toho vážíme a chceme maximálně podpořit fandění v rozsahu srovnatelným s domácími zápasy s Chelsea či Sevillou," uvádí Slavia ne svém webu.

Ať se teď fanoušci rozhodnou

„Děkujeme také představitelům tribuny Sever za prohlášení, které nám umožňuje pochopit jejich představu témat pro vzájemný dialog. O řadě z nich budeme rádi vést diskuzi tak jako dosud. Nelze je však racionálně projednat do středečního zápasu, proto představenstvo přistoupilo k jednostrannému rozhodnutí o zrušení opatření pro zápas s Kluží a nechává na rozhodnutí fanouškovských sdružení, jakým způsobem a v jakém rozsahu zítra podpoří náš klub," praví se v prohlášení.

Zároveň však dál platí přísný zákaz použití pyrotechniky a vhazování jakýchkoliv předmětů na hrací plochu.

Slavia také vyzývá všechny fanoušky, aby po skončení zápasu (ať bude výsledek jakýkoliv) v žádném případě nevstupovali na plochu stadionu. UEFA v podobných situacích přijímá nejpřísnější disciplinární postihy, Slavia by pak téměř jistě hrála příští domácí zápas či dokonce zápasy evropských pohárů bez diváků.

Reklama

Související témata: