Hlavní obsah

Dortmund by nás vycvičil, láteří Coufal. Borussia je pro nás nejhorší soupeř, varuje i Trpišovský

dos, neuSport.cz

Jiní by si odfrkli, že s klikou získali tři body, a týden by se v klidu připravovali na další kolo. Ne tak fotbalisté Slavie. Mladou Boleslav zdolali těsně 1:0, takže sérii soutěžních zápasů bez porážky natáhli už na 24 zápasů. Svůj výkon však hodnotí kriticky s ohledem na středeční domácí duel s Dortmundem v Lize mistrů. „Jestli takhle budeme hrát i proti němu, tak nás z brejků tak vycvičí, že budeme koukat,“ láteří reprezentant Vladimír Coufal.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Vladimír Coufal v souboji s Martínezem z Interu Milán.

Článek
Fotogalerie

Bundesliga jim poskytla dobrou zprávu. Dortmund doma jen remizoval 2:2 s Brémami a potřetí za sebou v soutěžním zápase remizoval. Borussia je v bundesligové tabulce až sedmá.

Možná ideální doba, kdy se s ní utkat...

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Marco Reus v tvrdém souboji s Lengletem

„Když vidím Dortmund hrát, tak nevím, jestli se vůbec dá najít nějaká vhodná doba, kdy s ním hrát. Třeba změním na Nou Campu názor, ale myslím si, že právě Borussia pro nás bude nejhorší soupeř ze všech tří ve skupině," přemítá trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní si těsnou výhrou nad Boleslaví pojistili první příčku. Stejně jako s Olomoucí, také v sobotu večer si ovšem koledovali. Znovu v poslední minutě nastavení přežili penaltu soupeře, tentokrát ji paradoxně zazdil exslávista Mešanovič.

Slavia v pětkrát větší kvalitě...

„Je katastrofa, že takhle dohráváme závěry zápasů. Druhý poločas byl od nás šílený. Jestli takhle budeme hrát s Dortmundem, tak ani nechci domýšlet, jak to dopadne," nebere si servítky obránce Vladimír Coufal.

Zatímco Slavia vstoupila do skupiny F remízou 1:1 na Interu Milán, Dortmund doma plichtil 0:0 s Barcelonou, když nevyužil místy až drtivou převahu a spoustu šancí včetně penalty.

„Někdo v kabině mi říkal, že koukal na Dortmund a hrají jako my, akorát v pětkrát větší kvalitě," usmívá se Trpišovský.

„Sice jsou ještě větší paliči než my a kvůli tomu teď ztratili nějaké body, celkově jsou ale velice rychlí a techničtí. Čeká nás nesmírně náročný zápas, mají výborný přechod do útoku," dodává kouč.

Právě proto chtěli sešívaní dohrát utkání s Boleslaví ve větším klidu. Kvůli spoustě ztrát míče však defenzivní hráči museli defenzivní hráči podstoupit jeden dlouhatánský sprint za druhým.

„Pak je v 80. minutě cítit, že nám síly rychle ubývají. Neříkám, že jsme se vyšťavili, jsme natrénovaní dobře. Ale lze to pak cítit, když hrajete proti kvalitnímu mančaftu, co si dovede přihrát," varuje Coufal s ohledem na velkou středeční bitvu.

Reklama