Hlavní obsah

Pokud chce trofeje, měl by odejít! nabádá Kanea legenda ostrovního fotbalu

Londýn/Praha

V tomhle klubu to nepůjde! Tottenham Hotspur byl v loňské sezoně blízko zisku trofeje pro vítěze Ligy mistrů. Pohárovému snu ale vystavili stopku fotbalisté Liverpoolu. Letos to na podobnou písničku v podání svěřenců Mauricia Pochettina ani zdaleka nevypadá. Ozývají se silně kritické hlasy. Jedna rada míří na největší hvězdu Londýňanů Harryho Kanea a fanouškům Tottenhamu se to asi nebude poslouchat lehko. Rio Ferdinand Kaneovi radí, aby co nejdříve odešel do týmu s většími ambicemi.

Foto: Paul Childs, Reuters

Hvězda Tottenhamu Hotspur Harry Kane zdraví fanoušky.

Článek

V Premier League šestý Tottenham ztrácí na přemožitele z loňského finále Ligy mistrů aktuálně už 10 bodů. A to je odehráno teprve sedm kol. Z Anglického poháru ho před týdnem vyřadil soupeř ze 4. ligy! A milionářská soutěž? Škoda mluvit. Klub ze severu Londýna se svíjí v křečích a jedenáctka trenéra Pochettina připomíná přehřátý stroj, kterému po minulém vynikajícím ročníku došla snad všechna pára.

Tottenham uštědřil v úterý ostudnou porážku před vlastními fanoušky 2:7 od Bayernu Mnichov. Spurs mají po úvodní remíze na Olympiakosu na kontě pouze jeden bod a krčí se na poslední příčce skupiny B. Teď navíc zaznívají hlasy, že by měl šestadvacetiletý kanonýr Harry Kane odejít k týmu, s kterým bude mít šanci získat nějakou trofej. Autorem výroku není nikdo jiný než legendární Rio Ferdinand, bývalá hvězda Manchesteru United.

„Je mu 26, ta otázka určitě je na stole, ale Kane se musí rozhodnout rychle, moc příležitostí už mít nebude," nechal se pro televizní stanici BT Sport slyšet čtyřicetiletý Ferdinand. Ten svůj názor opírá o vlastní zkušenost. V roce 2002 před ním stálo podobné rozhodnutí. Rodák z Londýna tehdy zvolil Manchester United, s nímž později šestkrát vyhrál Premier League a jednou Ligu Mistrů. Vyslechne jeho slova reprezentant Kane? Odpověď by mohla přijít už v zimním přestupovém okně.

Reklama

Související témata: