Hlavní obsah

Smutná dohra bitvy s Dortmundem. Slavia bude platit, její soupeř také

Praha
Aktualizováno

Nezapomenutelná bitva s bundesligovým Dortmundem v Lize mistrů bude mít pro Slavii i jejího soupeře drsnou dohru. Pražský klub musí zaplatit za nezvládnutou pořadatelskou službu pokutu ve výši 668 tisíc korun, za výtržnosti svého kotle pak bude platit Dortmund. Ten se prohne ještě víc. Kontrolní, etická a disciplinární komise UEFA vyčíslila trest pro německý klub na 767 tisíc korun. Informaci zveřejnila UEFA.

Foto: Profimedia.cz

Choreo v podání fanoušků Slavie během utkání Ligy mistrů s Dortmundem

Článek

Zápas, který se hrál na začátku října a skončil vítězstvím Borussie 2:0, byl pro hráče českého mistra i jeho fanoušky velkým svátkem. Slavia vydělala na vstupném balík, kus z něj však ukrojí pokuta, kterou UEFA nyní vršovickému klubu udělila. Slavia musí zaplatit 26 000 eur, tedy zhruba 668 tisíc korun, a to za nezvládnutou pořadatelskou službu a zablokovaná schodiště (příznivci stáli také na schodech), čímž byly hrubě porušeny bezpečnostní předpisy UEFA.

Ještě víc ale bude stát řádění fanoušků Borussii Dortmund. Klub za házení předmětů na hrací plochu i užití pyrotechniky zaplatí zhruba o sto tisíc korun více než Pražané. UEFA rovněž nařídila bundesligovému klubu, aby do třiceti dnů kontaktoval zástupce Slavie za účelem náhrady škod, které napáchali fandové Borussie.

Reklama

Související témata: