Hlavní obsah

Slavia hraje, jako by měla Ligu mistrů vyhrát, chválí španělský tisk. Barcelonu kritizuje

Španělská média chválí fotbalisty Slavie po středeční domácí porážce 1:2 s Barcelonou za sebevědomý a fyzický fotbal, enormní nasazení a entuziasmus. Favorizovaní Katalánci si podle nich ve skupině Ligy mistrů připsali šťastné či nepřesvědčivé vítězství, při kterém se v Praze trápili až do poslední minuty. Listy chválí především brankáře Marca-Andrého Ter Stegena, který podle nich podržel Barcelonu v této sezoně dosud ve všech utkáních v Lize mistrů.

Sestřih utkání Ligy mistrů Slavia - BarcelonaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

"Slavia hraje, jako kdyby měla Ligu mistrů vyhrát. Má tak vysoké sebevědomí, že proti Barceloně, Dortmundu a Interu nastupuje se stejnou vírou, s jakou poráží Zlín nebo Opavu," otevírá svou zprávu o zápasu deník El País. Pražané podle ní zastínili favorita svým entuziasmem, zato Barcelona nepředvedla svůj fotbal a energii.

Podle deníku Marca se střetly dva odlišné styly, když domácí tým vyrukoval s fyzickým fotbalem, napadáním a nasazením, zatímco hosté sázejí na praktický fotbal s držením míče.

Když budeme mít ve všech zápasech Ligy mistrů takový projev jako dosud, bude to pro mě zadostiučinění, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

"Tato rovnice našla řešení hned ve třetí minutě, kdy Messi ukradl míč Ševčíkovi, rychle si ho vyměnil s Arthurem a poslal ho daleko mimo dosah Koláře," uvádí list a vyzdvihuje, že argentinský útočník se jako první trefil v 15 ročnících soutěže za sebou.

S Barcelonou jsme hráli vyrovnaný zápas, v některých momentech jsme ji i předčili, vědí hráči SlavieVideo: Sport.cz

Katalánský deník Sport napsal, že Barcelona zdolala bojovnou Slavii, i když se trápila až do závěrečného hvizdu. "Navzdory vítězství a prvnímu místu v tabulce Valverdeho tým na hřišti nepřesvědčil," uvádí.

Škoda, že neproměňujeme šance, to nás sráží, říkají hráči Slavie po prohře s BarcelonouVideo: Sport.cz

Brzký gól podle listu mohl nalomit ambiciózní taktiku kouče Slavie Trpišovského. "Ale zhruba v polovině první půle jeho žáci poprvé donutili Ter Stegena konat, střela Zeleného mohla snadno znamenat vyrovnání," dodává.

Reklama