Hlavní obsah

S králem v hotelu a další manifestace na uvítanou. Červenobílá invaze do Barcelony začala

Zatímco fanoušci sešívaných vykoupili všechny přímé lety do Barcelony prakticky ihned po losu, fotbalisté pražské Slavie se do neklidné metropole Katalánska přesunuli luxusním letadlem v neděli večer. O víkendu započala červenobílá invaze do Barcelony, jejímž cílem je sportovní zázrak. Obrat giganta na jeho Camp Nou o body a udržet si tak dobré vyhlídky pro závěr skupiny Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jindřich Trpišovský a zklamaní fotbalisté Slavie Praha Tomáš Souček a Vladimír Coufal po utkání s Barcelonou.

Článek

Kdo by nechtěl mít za souseda panovníka. Sešívaní se na svém marši pohárovou Evropou dočkali dalšího nevšedního zážitku. V Barceloně se ubytovali ve stejném hotelu, jako španělský král Filip, který sem zamířil řešit napjatou politickou situaci. V Katalánsku se už několik týdnů protestuje.

V neděli večer znovu, takže když slávisté v Barceloně přistávali, ve stejnou dobu mířil na Plaza de Cataluňa další pochod a policie uzavřela přilehlé ulice. Stále probíhají rozsáhlé protesty a demonstrace proti uvěznění katalánských politiků za neústavní referendum o nezávislosti Katalánska z roku 2017.

Není proto divu, že úterní zápas Ligy mistrů byl označen za vysoce rizikový. Duel českého šampiona na slavném stadionu Camp Nou budou provázet přísná bezpečnostní opatření.

Sen každého fotbalisty

Červenobílí nechtějí, aby pro ně bylo utkání rizikové i sportovně. Barca drží na vlastním trávníku sérii 16 soutěžních výher, slávisté si však věří.

„Zahrát si na takovém stadionu je sen každého fotbalisty. Těším se a doufám, že zápas zvládneme důstojně. Ještě lepší, kdyby se nám podařilo odvézt nějaký bod," troufá si brankář Ondřej Kolář.

V Edenu jeho tým podlehl gigantovi jen těsně 1:2.

„Každý má ještě utkání v Praze, které bylo naprosto vyrovnané, čerstvě v nohou i hlavách. Barceloně jsme byli zdatným soupeřem a nemyslím si, že by odvetné utkání mělo být výrazně jiné. Budeme chtít hrát stále stejně aktivně. Očekávám dobrý zápas, ve kterém si to budeme chtít rozdat s Barcelonou na férovku," ujišťuje asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Tomáš Souček ze Slavie a Gerard Piqué z Barcelony bojují o balón v utkání 3. kola skupinové fáze Ligy mistrů.

Messi a spol. hrají doma skvěle

Barcelona v sobotu překvapivě podlehla venku Levante 1:3. Mužstvo s hvězdným kapitánem Lionelem Messim však doma podává výrazně lepší výkony než venku.

„Jejich víkendová porážka nic neznamená. Zápas v Lize mistrů je něco jiného než v domácí soutěži. Každý se na něj soustředí jinak. Zápas na Nou Campu bude obzvlášť náročný. Oni hrají doma skvěle, neztrácejí mnoho bodů. Věřím, že ale podáme stejný výkon jako v dosavadních zápasech Ligy mistrů," doufá Kolář.

Sešívané by měly v hledišti podpořit zhruba tři tisíce jejich fanoušků.

Reklama

Související témata: