Hlavní obsah

Slavia - Barcelona 1:2Slavia dala Barceloně gól, měla obrovské šance, ale s gigantem nakonec prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Messi 0 : 1
5. Bořil 1 : 1
57. Olayinka (vlastní) 1 : 2

zp, dosSport.cz
Aktualizováno

Smolně a nešťastně padla pražská Slavia v třetím díle Ligy mistrů ve svém chrámu v Edenu s barcelonským gigantem. Vlastní gól Olayinky ji porazil. Samozřejmě i snaha Suáreze, který zkoušel vrátil míč zpátky před Kolářovu bránu a nigerijský legionář ho srazil do vlastní sítě. Toho Suáreze, který před dvanácti lety ještě v dresu Ajaxu Amsterdam dal v závěrečném předkole Champions League Slavii jediný gól, ale její cestě do hlavní soutěže jím nezabránil. Tentokrát i díky němu slavila Barcelona v Praze hubenou výhru 2:1, takže Slavii zůstává po polovině základní skupiny na kontě dál jen jeden bod.

Sestřih utkání Ligy mistrů Slavia - BarcelonaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Tři kroky mu stačily. Možná čtyři... Nijak rychlé, zato však směrující přesně tam, kde měl argentinský fotbalový bůh být, aby mu Arthur vrátil balon. Messi o něj nejdřív obral Ševčíka, svému spoluhráči ho přiťukl a pak už jen čekal, až mu Arthur míč v pravou chvíli vrátí. Načasovaně, přesně na nohu. Proto jen tři čtyři kroky a pohotová Messiho rána levačkou, za kterou se Kolář jen podíval. I v Edenu ukázal, v čem spočívá jeho genialita a velikost.

Týdny pečlivých příprav na Barcelonu, hodiny prosezené u videa, trenérem do detailu propracovaná partitura, to vše nabourala už třetí minuta a akce největší hvězdy katalánského soupeře. Nabourala, ale nepomuchlala a neponičila.

Škoda, že neproměňujeme šance, to nás sráží, říkají hráči Slavie po prohře s BarcelonouVideo: Sport.cz

Po pár minutách začala Slavia dokazovat, že chce, a hlavně může s Barcelonou hrát. Nejdřív s ní srovnala krok a pak ji v dlouhých pasážích přehrávala. Samo sebou pohybem a důrazem, ale tentokrát i kombinačními akcemi. Chytrými a nápaditými, takže domácím nabízely šance na vyrovnání. A nikoli jen jedna...

Zelený měl velkou šanci na vyrovnání

Do první se dostal Zelený, ale Ter Stegen jeho střelu vyrazil, ránu Masopusta pro změnu lapil, pokus Olayinky vytáhl vzápětí nad břevno. Na střely na bránu vyhrála Slavia poločas 10:6, na rány mířící mezi tyče 6:4.

Prostě dost a dost příležitostí na to, aby na Messiho počáteční úder přišla slavistická odpověď. Jenže zatímco Argentinec hned první šanci proměnil, domácí ani tři na gól nestačily. Ale k šestnáctce Barcelony se cpali pořád a do ní také. Proto byli za neumdlévající snahu, spálené příležitosti a spoustu střel přece jen odměněni.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jan Bořil ze Slavie se raduje z gólu proti Barceloně.

Bořil rozjásal Eden

Nejdřív ovšem musel na samém konci první půle zmařit Kolář příležitost De Jonga, kterou mu vypracovali Suárez s Messim, pět minut po přestávce pak Bořil Ter Stegena přece jen propálil. Po dlouhém pasu Stanciua a přiklepnutí Masopusta se zjevil mezi barcelonskými beky a výstavním bodlem skóre srovnal.

Ovšem jen na sedm minut, protože Barcelona odpověděla záhy. Šťastně a s přispěním Olayinky. Po standardní situaci rozehrané Messim se Suárez snažil vrátit míč před Kolářovu bránu, trefil přitom slávistického legionáře, od jehož těla putoval míč do sítě.

S Barcelonou jsme hráli vyrovnaný zápas, v některých momentech jsme jí i předčili, vědí hráči SlavieVideo: Sport.cz

Pochopitelně že Slavii tenhle gól opařil. A tentokrát na dlouhé minuty, takže nejen dvakrát Suárez, ale i Messi měli možnost zápas definitivně rozhodnout. Nesvedli to, takže Slavia se po příchodu střídajícího Van Burena a Hušbauera vzepjala k závěrečnému náporu. Sevřela barcelonského giganta do kleští, dlouhé minuty ho tiskla a drtila před Ter Stegenem, pálila ze všech pozic, nutila soupeře jen odkopávat balony.

Nic platné to nebylo, vyrovnání se nedočkala, i když by si ho po parádním výkonu zasloužila. Příležitosti k tomu měla. Nejdřív hlavičkující Olayinka, Hušbauer v páté minutě nastavení tu největší.

Když budeme mít ve všech zápasech Ligy mistrů takový projev jako dosud, bude to pro mě zadostiučinění, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz

Proto i tentokrát Slavia padla, a navíc ještě musela děkovat Kolářovi, neboť slávistický gólman to byl, kdo v 89. minutě zlikvidoval Messiho střelu, která jindy pravidelně končí v soupeřových sítích.

Utkání 3. kola základní skupiny F fotbalové Ligy mistrů:
Slavia Praha - FC Barcelona 1:2 (0:1)
Branky: 50. Bořil - 3. Messi, 57. vlastní Olayinka. Rozhodčí: Madden - Stewart, Roome (všichni Skot.) - Van Boekel (video, Niz.). ŽK: Masopust, Bořil, Olayinka, Ševčík - Alba. Diváci: 19.170.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček, Ševčík - Masopust (76. Van Buren), Stanciu (76. Hušbauer), Zelený (46. Tecl) - Olayinka. Trenér: Trpišovský.
Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets (78. Vidal), Arthur (84. Rakitič) - Messi, Suárez, Griezmann (69. Dembélé). Trenér: Valverde.

Reklama

Související témata: