Hlavní obsah

Kolaps ve druhém poločasu? Kouč Interu se po porážce s Dortmundem pustil do vedení klubu

Praha

Trenér fotbalistů Interu Milán Antonio Conte po zpackaném zápase Ligy mistrů s Dortmundem obvinil vedení italského celku ze špatného plánování. Podle něj má tým úzký kádr a hráči jsou příliš nezkušení na to, aby bojovali na dvou frontách. Proto prý také Inter v úterý v Německu promarnil vedení 2:0 a prohrál 2:3.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Dortmund - Inter MilánVideo: O2 TV Sport

 
Článek

"V plánovací fázi došlo k zásadním chybám. Nemůžeme hrát Serii A a Ligu mistrů s tak úzkým kádrem," řekl Conte na tiskové konferenci. "Už jsem unavený z toho, že to musím opakovat pořád dokola. Možná by sem mohlo vedení přijít místo mě a něco k tomu říct," dodal.

Inter v úterý vedl po brankách Lautara Martíneze a Matiase Vecina, ale Dortmund po přestávce třemi góly skóre otočil. Borussia se se sedmi body posunula na druhé místo, které ještě zaručuje postup do osmifinále. Třetí Inter na ni ztrácí dvě kola před koncem tři body, od první Barcelony ho dělí čtyři body. Poslední je s dvěma body Slavia.

"Říkají mi, abych se při rozhovorech v televizi víc usmíval, ale pak to dopadne tak, že omílám dokola pořád stejné věci. O tom, jak se pomalu zlepšujeme a že to půjde krok za krokem," uvedl Conte. "Hráči tomu dávají úplně vše a víc po nich chtít nemůžu," dodal.

"Vždyť se bavíme o klucích, kteří, s výjimkou Diega Godína, nikdy nic nevyhráli. Kdo by tedy měl tým táhnout? Nicolo Barella, který přišel z Cagliari? Nebo Stefano Sensi, který přišel ze Sassuola?" prohlásil Conte, který už si podobně stěžoval v Juventusu, s nímž třikrát vyhrál Serii A, ale v Lize mistrů se mu nedařilo.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Lautaro Martínez se raduje z vedoucí branky Interu na hřišti Dortmundu

Inter v létě za nové posily utratil přes 150 milionů eur, současně ale přišel o svého nejlepšího střelce z posledních pěti let Maura Icardiho a klíčového záložníka Radju Nainggolana. "Musíme zůstat při zemi. A pod dojmem dobrých výsledků v Serii A bychom neměli zapomenout, že stále máme problémy," uvedl Conte.

Reklama