Hlavní obsah

Rosický by raději Spartu až v základní skupině LM

PRAHA

Premiérový zápas proti „své“ Spartě sehraje ve 3. předkole Ligy mistrů záložník Arsenalu Tomáš Rosický. Kanonýři se na Letné představí za dva týdny, podle kapitána české reprezentace zatím ale v hlavách hráčů Arsenalu leží víc sobotní přípravný duel proti Ajaxu Amsterdam.

Článek

Rosický přihlížel se spoluhráči z londýnského klubu pátečnímu losování 3. předkola během společného oběda, nervozita prý znát nebyla. „Nikdo se dopředu soupeřem moc netrápil, každý spíše myslel na sobotní duel s Ajaxem. Na Spartu se začneme připravovat až před cestou do Prahy,“ uvedl český středopolař na svých internetových stránkách.

To, že bude pomáhat Arsenalu k postupu do hlavní soutěže přes klub, v němž fotbalové vyrostl, prý v Anglii nikdo příliš nekomentoval. "Tady se to tak nebere. I když mi samozřejmě několik lidí připomnělo, že jedu domů hrát proti bývalému klubu. Hrát na Letné jako host ale pro mě až taková novinka není, vždyť jsme zde hráli s Dortmundem proti Liberci," připomněl své působiště ve vestfálské metropoli.

Potíže odezněly 

Jak ale přiznal, raději by Rosický nastoupil proti pražskému klubu až ve skupině Ligy mistrů. „Nic s tím nenadělám, musím hrát proti tomu, koho nám přidělil los. Abych ale pravdu řekl, raději bych si Spartu nechal až na základní skupinu. Víc bych si přál za soupeře Slavii, to by bylo takové normální, s ní se potkávám od malička. Se Spartou to bude premiéra,“ připomněl.

Na trávníku se každopádně potká s řadou hráčů, které zná ze společného působení. „Ze sestavy proti Rostocku, kterou jsem zahlédl na internetu, je tam Tomáš Poštulka, dobře se znám s Tomášem Řepkou, ale třeba i Zdeňkem Pospěchem nebo Pavlem Horváthem,“ podotkl šestadvacetiletý špílmachr, jehož konečně přestalo trápit zranění z přípravného období.

Ve čtvrtek odehrál celý poločas zápasu proti Laziu Řím a přihrál i na vítězný gól. „Potvrdilo se, že potíže v Salcburku byly jen následkem kondiční přípravy. Již několik dnů trénuji a ani ve čtvrtek jsem problémy neměl. Věřím, že to tak půjde dál a na Letné nebudu chybět,“ uzavřel Rosický.

Reklama

Související témata: