Hlavní obsah

Oba zápasy Sparty s Arsenalem bude vysílat ČT2

PRAHA

Oba zápasy třetího předkola Ligy mistrů mezi fotbalisty Sparty a Arsenalu bude zřejmě vysílat Česká televize na programu ČT2. Oba kluby se v úterý v závislosti na dohodě s televizními stanicemi domluvily na termínech zápasů: pražský duel se bude hrát ve středu 15. srpna od 20:45 v Axa Areně, odveta ve středu 29. srpna od 21:05 na Emirates Stadium v Londýně. ČTK informace poskytl sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Gilberto z Arsenalu (vlevo) bojuje o míč s Karolem Kiselem ze Sparty.

Článek

Od pátečního losování bylo jisté pouze pořadí zápasů. Kluby však čekaly na televizní společnosti, zda si vyberou úterní, či středeční termíny. Nakonec se bude hrát vždy uprostřed týdne, což vyhovuje i oběma klubům. Sparta si už stačila přeložit zápas druhého ligového kola v Plzni na sobotu 11. srpna, Arsenal odehraje svoji domácí ligovou premiéru v neděli od 13:00 s Fulhamem.

Domácí utkání Sparty s Arsenalem bude vysílat Česká televize v přímém přenosu na ČT2, což letenský klub kvituje s povděkem. "Spolupráce s Českou televizí probíhá velmi korektně. Jsme velmi rádi, že na celoplošné televizi můžeme nabídnout všem divákům výjimečný zápas. Zároveň to cítíme jako povinnost k našim fanouškům, partnerům a sponzorům," řekl Přibyl, podle nějž je na nejlepší cestě i získání přenosu z Londýna.

Volný prodej vstupenek začne 13. srpna

O domácí utkání Sparty je nevídaný zájem; Přibyl tvrdí, že už nyní několikanásobně překračuje dvacetitisícovou kapacitu stadiónu. Získat ve volném prodeji vstupenku bude skutečně složité, protože klub zvýhodní věrné fanoušky, kteří jsou členy Sparta fotbal teamu, fanclubu nebo vlastní permanentku. "Tyto skupiny fanoušků budou mít předkupní právo i slevy. Permanentky jsou ale stále k dispozici v zákaznickém centru," uvedl mluvčí.

Pro tyto fanoušky začne předprodej vstupenek již na konci tohoto týdne, pro ostatní začne volný prodej v pondělí 13. srpna. Ceny klub stanoví ve středu 8. srpna a ve stejný den zveřejní na svých internetových stránkách také přesné zahájení prodeje pro majitele permanentek.

Reklama

Související témata: