Hlavní obsah

Kdo s koho!? V Praze musíme vyhrát, hlásí slovenský legionář Interu. Také Slavia bere jen vítězství

Nerazzurri ještě pomýšlejí na postup ze skupiny, sešívaní reálně spíše na třetí příčku a jaro v Evropské lize. Výchozí pozice fotbalistů Slavie a Interu Milán je každopádně před středečním duelem 5. kola skupiny F v Lize mistrů shodná. Oba soupeři, kteří se na San Siru rozešli po remíze 1:1, tentokrát potřebují vyhrát. Plichta ani jednomu pro naplnění cílů nestačí. Bývalý hráč sešívaných Ivo Lubas v přiložením videu věří, že Slavia přežije v pohárech zimu.

Ivo Lubas věří, že Slavia bude evropské poháry hrát i na jařeVideo: Sport.cz

 
Článek

Postupové příčky zatím ve skupině drží Barcelona (8 bodů) a Dortmund (7). Postupu se však nevzdávají ani Inter (4) a Slavia (2).

„V Praze musíme zabrat za tři body, ale nečeká nás nic jednoduchého. Víme, že Slavia podává velmi dobré výkony. Hraje bojovně, ale také s míčem dopředu předvádí dobrou hru, takže nebude snadné tam vyhrát," avizuje slovenský obránce Milan Škriniar v rozhovoru pro agenturu SITA.

Jenže i Slavia hraje o všechno.

„Budeme se vždycky upínat ke každému zápasu zvlášť, teď tedy na Inter, což je klíč ke všemu," hlásil bezprostředně po remíze na barcelonském Camp Nou v minulém kole trenér Jindřich Trpišovský.

„Máme ještě dva zápasy, je jasné, že musíme nějaký také vyhrát. Chceme hlavně využít domácí prostředí, k němu se hodně upínáme. Chceme pokračovat v Evropě i na jaře a první krok bude právě s Interem. Tam se asi o všem rozhodne," má kouč sešívaných jasno.

Před rokem Inter nepostoupil

Inter nechce podruhé v řadě ukončit své účinkování v Lize mistrů již ve skupinové fázi. Loni neuspěl v konkurenci s Barcelonou, pozdějším finalistou Tottenhamem a Eindhovenem.

Ve středu se ve skupině F utkají také Barcelona s Dortmundem. V posledním kole pak jsou na programu zápasy Inter - Barcelona a Dortmund - Slavia.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Patrik Schick (vpravo) střílí úvodní gól utkání Ligy národů se Slovenskem. Obránce Milan Škriniar už zasáhnout nestačil.

„Stále máme šanci. Musíme věřit, že se všechno na konci přehoupne na naši stranu. Kdyby se nám podařilo v Praze zvítězit, můžeme se od výhry odrazit," přeje si Škriniar.

Čtyřiadvacetiletý rodák ze Žiaru nad Hronom nemá s Edenem dobré zkušenosti. Před rokem tady byl aktérem duelu, v němž česká reprezentace poslala Slovensko do třetí divize Ligy národů. Škriniarovi se zápas moc nepovedl, nedokázal zabránit Patriku Schickovi ve vstřelení jediné branky utkání.

Reklama

Související témata: