Hlavní obsah

Holoubek se skalpu Interu dočkal při debutu, Trpišovský byl v Miláně blízko

Praha

Zasloužili si na San Siru zvítězit, nakonec však o cenný skalp Interu Milán přišli. Fotbalisté pražské Slavie ve vstupním duelu do skupiny Ligy mistrů v září remizovali 1:1. Před středeční odvetou v Edenu je může posilovat vědomí, že Nerazzurri nedávno v Praze prohráli. Před třemi lety Sparta porazila Inter 3:1 v domácím utkání Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty David Holoubek (vpravo) a obránce Ondřej Mazuch se radují po výhře nad Interem Milán.

Článek

Výhra, která se tehdy rozhodně nečekala. Fotbalisté Sparty koncem září 2016 ukončili sérii čtyř zápasů bez vítězství a ve druhém utkání v Evropské lize ve skupině K porazili slavný Inter Milán 3:1. Dva góly vstřelil Václav Kadlec, jeden Mario Holek.

Senzace byla o to větší, že Letenské při své premiéře v dospělém fotbale vedl šestatřicetiletý trenér David Holoubek, který na lavičce úřadoval tři dny po odchodu Zdeňka Ščasného.

Sparta tenkrát toužila po Jindřichu Trpišovském z Liberce, nedokázala se s ním však dohodnout.

Kouč dorostu Holoubek si vydařeným debutem hlasitě řekl o další šanci a dovedl tým k postupu do jarní části. V posledním kole, když už měla Sparta první příčku v tabulce jistou, a naopak Inter byl předem odsouzen k poslednímu místu, prohrála na San Siru 1:2.

Ve vloženém videu se můžete podívat na góly Interu ze vzájemných duelů. Na Letné skóroval Palacio, na San Siru pak dvakrát Éder.

Ve hře je postup do jara

Trpišovský tedy neskončil ve Spartě, později vzal Slavii. A teď s ní stojí před dalším z klíčových duelů podzimu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jindřich Trpišovský a zklamaní fotbalisté Slavie Praha Tomáš Souček a Vladimír Coufal po utkání s Barcelonou.

„Chceme pokračovat v Evropě i na jaře a první krok bude právě s Interem. Zápas s ním asi o všem rozhodne," uvědomuje si kouč sešívaných.

Čtvrtá Slavia ztrácí na třetí Inter dva body. V posledním kole Pražané nastoupí v Dortmundu, zatímco do Milána zamíří Barcelona.

Reklama