Hlavní obsah

Uff, to je úleva. Souček proti milánskému Interu nastoupí, Kolář sice z tréninku odešel, ale i on v bráně bude

Praha
Aktualizováno

Hrají o všechno, toho jsou si fotbalisté pražské Slavie před předposledním dílem základní skupiny Ligy mistrů dobře vědomi. Podstatné pro ně ale bude, že o všechno budou ve středeční noci proti milánském Interu bojovat i se svým kapitánem a lídrem. Tomáš Souček, který nuceně vynechal poslední ligový zápas na Hané, totiž v dnešním chladném podvečeru na trávník v Edenu vyběhl a předzápasový trénink se mužstvem absolvoval. .

Slavii před zápasem s Interem trápí zdravotní trable. Nastoupí Souček, Ševčík, Masopust a Kolář? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Úleva pro spoluhráče, ještě větší pro trenéra Pražanů Jindřicha Trpišovského.

„Trénoval už v pondělí, ale dnes šel do přípravy naplno, takže by měl být na Inter připravený. I když u virózy člověk nikdy neví," evidentně se ulevilo slávistickému kouči, že Souček bude na konfrontaci s milánskými Nerazzurri nachystaný.

Stejně jako Ševčík, nad jehož startem se rovněž vznášel otazník. „Podezření na vážnější zranění se nepotvrdilo, je v pořádku," potvrzoval Trpišovský, že i dalšího případného absentéra ze seznamu škrtl.

Na předzápasovém tréninku Slavie před duelem Ligy mistrů s Interem Milán nechyběl Tomáš SoučekVideo: Sport.cz

U Masopusta se tím až tak jistý není.

„Noha ho pořád bolí, proto i trénink absolvoval s úlevou. Zatím je to s ním padesát na padesát, uvidíme až ve středu po tréninku," nebyl si jistý, jak to s dalším hráčem základní sestavy bude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Ondřej Kolář odchází předčasně z tréninku před utkáním Ligy mistrů.

Brankář Kolář ho sice také vystrašil, když odešel z tréninku už po pár minutách s bolestivou grimasou ve tváři, ale v gólmanově případě byl a zůstává optimistou.

„Vždycky, když měl nějaký drobný zdravotní problém, odchytal životní zápas. Před utkáním na Interu vypadal jako hotová troska. Potácel se, v obličeji žádnou barvu a pak zachytal velmi dobře. Ostatně, není to poprvé, podobnou situaci zažíváme s Ondrou potřetí v sezoně," připomněl Trpišovský.

Duel bude samozřejmě nesmírně důležitý pro oba týmy. Slavii sice ve čtyřech dosavadních střetnutích základní skupiny zahrnovala za předváděné výkony jen a jen chvála, body však má na kontě jen dva. Za remízy na Interu a v Barceloně.

„A to je za předváděné výkony málo, minimálně jeden zápas jsme měli vyhrát," nepopírá Trpišovský, že je z dosavadního bodového profitu svého týmu přece jen rozpačitý.

„Pokud tedy chceme v evropských pohárech pokračovat, musíme vyhrát," naznačuje, že proti Interu nemá Slavia na vybranou.

„Dál nemyslím, nad programem posledního kola neuvažujé. Jediné, co mě  v tuto chvíli motivuje je výhra v Lize mistrů na domácím hřišti a před našimi fanoušky. Teď, v tuto chvíli," nenechává nikoho na pochybách, že ona chvíle nastane ve středu v noci.

„Měl jsem slíbeno, že když dám gól Barceloně, bude můj portrét viset na tribuně. Španělům jsem ho nedal, ale ten slib prý platí dál. I teď na Inter," připomněl Jan Bořil, co mu šéf klubu Jaroslav Tvrdík slíbil a co nyní před střetnutím s Nerazzurri zopakoval.

Vždyť gól by mohl Slavii nasměrovat k výhře. K první ve skupině, ovšem nesmírně důležité, neboť by Pražany udržela ve hře o postup. Do Evropské ligy, do jarního pokračování Champions League ovšem také.

„Uděláme pro ni všechno. Vždyť o všechno hrajeme. Víme, jak je Inter silný, ale v Miláne jsme s ním remizovali, takže se ho nebojíme," bylo patrné, jak odhodlaný je on i celý tým Slavie.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Slavie Michal Frydrych, Vladimír Coufal a trenér Jindřich Trpišovský po utkání v Olomouci.

I trenér hostů Antonio Conte to musí vnímat.

„Když Slavia vyhraje oba zápasy, může postoupit, protože ve skupině je ještě pořád všechno otevřené," připomínal, že Pražané ztrácí na jeho tým dva body, a kdyby se jim povedlo ve středu zvítězit, dostanou se před Nerazzurri a před prosincovou cestou do Dortmundu by se jim skutečně nabízela možnost koketovat i s Ligou mistrů.

„Ale i my hrajeme o velkou šanci, i když není nikterak závratná," dodával promptně Conte, kterého nevyvádí z míry ani zranění hned několika hráčů základní sestavy (Sensi, Politano, Sánchez  Asamoah, Gagliardini), k nimž navíc přibyl po utkání s Turínem Nicoló Barella, autor vyrovnávací branky v prvním zápase se Slavií na San Siru.

„Naše fotbalová filosofie, taktika, strategie a styl hry se ale nebude měnit jen proto, že máme zraněné. Na situaci umíme reagovat, hlavní ideu naší hry zachováme. Vždyť hráči se pod mým vedením tři čtyři měsíce připravují a trénují, aby dostali šanci na hřišti a využili ji.! hlásal před tréninkem v Edenu kouč Interu.

SLAVIA - INTER MILÁN V O2 TV
Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký duel chce živě sledovat.
Středeční program začne již v 18.30 hodin na O2 TV Fotbal, kdy se studio bude věnovat zápasům hraným od 18:55. Moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosty Martina Jiránka a Daniela Pudila. Od 20:00 startuje na O2 TV Sport speciální program před hlavním zápasem Slavia Praha – Inter Milán. Vedle studia Petra Svěceného bude druhé stanoviště přímo na stadionu v Edenu. Zde bude moderátor Libor Bouček rozebírat aktuální dění s celou řadou zajímavých hostů. Dorazí například úspěšná tenistka Petra Kvitová.
Přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek. Samotné utkání Slavia Praha – Inter Milán pak komentuje zkušená dvojice Tomáš Radotínský a Jan Homolka. Po skončení následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy v hlavním studiu.

Reklama

Související témata: