Hlavní obsah

Nedvěd: S losem jsme spokojeni, ale musíme být opatrní

Hvězdný tým fotbalistů Juventusu Turín se ve vyřazovací fázi Ligy mistrů potká na úvod s Lyonem. K pondělnímu losu se přímo ve švýcarském Nyonu vyjádřil i viceprezident Staré dámy Pavel Nedvěd. Šance na postup vidí optimisticky, varuje však před podceněním, které podle něj ukončilo putování Ronalda a spol. loňským ročníkem už ve čtvrtfinále proti Ajaxu Amsterdam.

Máme na to porazit velké evropské kluby, tvrdí viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd.Video: Reuters

 
Článek

"Nemůžeme si stěžovat i vzhledem k tomu, že jsme vloni dostali Atlético. Ale pokud nejste v únoru a v březnu ve formě, těžko něco můžete uhrát. Prognózy hovoří pro nás, ale to se nepočítá. Počítá se jen momentální forma," uvedl pro uefa.com Nedvěd.

Juventus se v rámci evropských soutěží s Lyonem potkal zatím čtyřikrát a ze vzájemných klání pokaždé odcházel neporažen. V Lize mistrů si italský celek připsal remízu a vítězství v ročníku 2016/17. V Evropské lize z toho byly dvě výhry v sezoně 2013/14.

V letošní sezoně se Turín představil v základní skupině milionářské soutěže proti Atlétiku Madrid, Bayeru Leverkusen a Lokomotivu Moskva. Svěřenci trenéra Sarriho prošli úvodní fází jako nůž máslem, když si s celkovým skóre 12:4 připsali pět výher a jedinou remízu.

To Lyon musel o postup mezi elitní šestnáctku bojovat až do posledního kola. V něm sice pouze remizoval s Lipskem, k proklouznutí do další fáze mu ale výrazně pomohla Benfica, která porazila přímého konkurenta Lyonu Zenit Petrohrad.

Úvodní duely osmifinále Ligy mistrů jsou na programu 25. a 26. února příštího roku. Odvety pak přijdou na řadu o tři týdny později.

Reklama

Související témata: