Hlavní obsah

Probuzená Sevilla nasázela chybujícím slávistům čtyři góly

SEVILLA

Měla to být další rána po trápící se Sevillu, ta ale v úterním utkání Ligy mistrů po čtyřech prohrách zabrala a porazila pražskou Slavii 4:2. Slávistům se nepodařilo navázat na úvodní výhru proti Steaue Bukurešť a v tabulce je se španělským celkem bodově vyrovnaná. Na gól Kanoutého ještě dokázal výstavní trefou odpovědět Pudil, zásahy Fabiana, Escudého a střídajícího Koného ale završily nepodařený večer českého vicemistra. Gól Kalivody v nastaveném čase porážku již jen zmírnil.

Článek

Stejně jako před páteční kanonádou Slavie proti Zlínu se nad stadiónem Rámona Sáncheze-Pizjuána zatáhlo a provazy deště bičovaly jen z jedné strany zakrytý stánek. Na konci předzápasové rozcvičky zanesl kapitán Slavie Stanislav Vlček kytici nedaleko místa, kde před více jak měsícem zkolaboval záložník Sevilly Antonio Puerta. Vzpomínku na zesnulého 22-tiletého fotbalistu ocenili domácí příznivci bouřlivým potleskem.

Že jsou potíže domácích s produktivitou zapomenuty, předvedla Sevilla už v 8. minutě. Suchý zpackal rozehrávku, Keita rychle posunul míč na Kanoutého a ten přes chybně vyběhlého Vaniaka poslal míč do opuštěné slávistické branky. Historicky první gól Sevilly v Lize mistrů ještě na brankové čáře jistil dobíhající Luis Fabiano.

Vzápětí se znovu spustil liják, který utopil zvýšenou aktivitu Slavie. Domácí příznivci v 16. minutě drželi minutu ticha na počest zesnulého Antonia Puerty (který za Sevillu hrál s číslem 16), jehož jméno pak domácí příznivci bouřlivě skandovali. Aréna ale ztichla po fantastické bombě Daniela Pudila. Ex-liberecký záložník nechytatelnou střelou do šibenice zužitkoval odražený centr Krajčíka z pravé strany.

Španělé se ale nenechali srazit a znovu vrhli síly do ofenzívy. Obrana Slavie doplácela na to, že ji v posledním utkání Zlín vůbec neprověřil a s rychlonohým soupeřem měla velké potíže. Stoperská dvojice Suchý - Šourek nestíhala, nepomohl ani návrat uzdraveného Dřížďala. Jeden útok za druhým se valil na slávistickou branku, po zaváhání Šourka obešel Luis Fabiano i Vaniaka elegantně opět poslal Sevillu do vedení.

Hostující kouč Jarolím posílil útok druhým útočníkem Ivanou, hrubé chyby jeho svěřenců posadily domácí do sedla. Nejprve neobsazený Escudé bez problémů zvýšil, po minele Belaida pak stejně pohodlně zvýšil střídající Koné. Slavii se nakonec ještě podařila kosmetická úprava skóre, když v nastaveném čase prostřelil brankáře Palopa Kalivoda.

FC Sevilla - Slavia Praha 4:2 (2:1)
Branky: 8. Kanouté, 25. Luis Fabiano, 58. Escudé, 69. Koné - 17. Pudil, 90+2. Kalivoda. Rozhodčí: Baskalov - Kalugin, Averijanov (všichni Rus.). ŽK: Šourek, Volešák. Diváci: 36 400.
Sevilla: Palop - Daniel Alves, Boulahrouz, Escudé, Dragutinovič - Jesús Navas (74. Duda), Keita, Poulsen, Adriano (81. Hinkel) - Luis Fabiano (63. Koné), Kanouté. Trenér: Juande Ramos.
Slavia: Vaniak - Dřížďal (46. Ivana), Šourek, Suchý, Hubáček - Krajčík, Švec, Janda (63. Kalivoda), Belaid (70. Volešák), Pudil - Vlček. Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: