Hlavní obsah

Vorel: Na mém čistém kontě mají zásluhu hlavně obránci

Před dvěma týdny dostal na Emirates Stadium Martin Vaniak sedm branek. Od té doby chytá Michal Vorel, který v důležitém utkání proti Teplicím nedostal gól. Vorel neinkasoval ani v zápase s Arsenalem. Pravdou je, že nebyl vystaven takové palbě střel jako jeho brankářský kolega. Obranná čtveřice se díky návratu Brabce do sestavy stala mnohem jistější.

Článek

Jak jste viděl zápas z pozice brankáře?

První, co musím vyzdvihnout, je vynikající hra našeho týmu v obranné fázi. O tom svědčí nízký počet střel na naši bránu. Myslím, že Arsenal si přijel pro pojišťovací bod a podle toho i hrál.

Kdy vám bylo v zápase nejhůř?

Nejhůř mi bylo, když začalo pršet na začátku druhého poločasu (úsměv), protože Arsenal sice skvěle kombinoval, ale maximálně před naše vápno. Naši obránci je dál k ničemu nepustili.

Během zápasu jste si měnil rukavice. Proč?

Protože mi během krátké chvilky namokly a když jsem si do nich zkoušel vzít balón, tak mi to hrozně klouzalo. Dá se říct, že dneska nebyly moc zapotřebí, spíš byly důležité dobré kopačky na dlouhé výkopy.

Jaké to je být prvním brankářem působícím v české lize, který vychytal nulu proti Arsenalu?

Popravdě jsem nevěděl, že jsem první gólman, který proti Arsenalu vychytal nulu. Samozřejmě mě to těší, ale já musím znovu vyzdvihnout skvělou obrannou práci celého týmu. Je to hlavně jeho zásluha.

Jaká je teď nálada v kabině?

K euforii je daleko. Je potěšující, že jsme Arsenal, byť v této sestavě, k ničemu nepustili. V určitých fázích jsme je i přehrávali, vytvořili jsme si i nějakou šanci. Ten příjemný pocit si dnes můžeme ještě užít, ale od zítřka už zase musíme myslet na Žižkov, protože to bude jeden z dalších těžkých zápasů.

V tabulce máte nyní náskok čtyř bodů na Steauu...

Pro nás je potěšitelná zpráva, že Steaua prohrála, protože se nám přiblížil minimálně postup do Poháru UEFA a kdyby se nám podařily ještě zbývající dva zápasy na sto procent, tak je šance i na postup do další fáze Ligy mistrů.

Jak jste se před zápasem připravoval?

Měli jsme před zápasem k dispozici zápasy z videa. Viděli jsme, že hráči Arsenalu jsou výborní s balónem, velice rychlí, že dokáží rychle otáčet těžiště hry, že se dokáží vymotat ze situací, z nichž se málokdy někdo dostane. Na to všechno jsme byli připravení a snažili se eliminovat jakoukoliv jejich šanci.

Nepřišlo vám nastavení pěti minut příliš dlouhé?

Shodou okolností jsem se v tu chvíli podíval ke střídačce a když jsem na tabuli viděl pět minut, tak mě to docela zarazilo, protože jsem k tam vysokému nastavení neviděl důvod.

Právě v nastaveném čase hrozil Arsenal nebezpečnými centry...

Centry létaly z obou stran, ale jak už jsem řekl, kluci všechno odvrátili a ke mně nepustili vůbec nic. Nepříjemný pocit jsem měl snad jen dvě minuty před koncem, jak dostal Adebayor balón. Neslyšel jsem rozhodčího, že pískal. Snažil jsem se k němu co nejvíc přiblížit a když jsem chytil míč, všiml jsem si, že všichni stojí.

Jaký jste měl pocit, když rozhodčí konečně naposledy zapískal?

Hřejivý.

Reklama

Související témata: