Hlavní obsah

Podle britského tisku se Arsenal v Praze pronudil k postupu

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu sice postoupili do osmifinále Ligy mistrů, po bezbrankové remíze se Slavií ve středu na Strahově se na ně však z britských médií valí vlna kritiky. Podle listu The Mirror se tým trenéra Arséna Wengera dokonce k postupu do vyřazovacích bojů doslova pronudil.

Článek

"Náhradníci Arsenalu ještě asi nebudou tak dobří, jak si hodně lidí myslí. Jedna věc je zářit v Ligovém poháru, ale zářit v Lize mistrů je něco úplně jiného - a to i když hrajete proti tak slabému soupeři, jako je Slavia," napsal deník The Sun, který také připomněl, že anglický celek poprvé v sezóně nedal ani gól: "Nádhernou hru Arsenalu v Praze odplavil déšť a hráčům poprvé zvlhnul střelecký prach."

Kritice ze stránek Sunu neunikla ani Slavia. "Je neuvěřitelné, že takový tým může hrát v Lize mistrů o postup. Ten jim mohla přiblížit případná středeční výhra nad Arsenalem, ale Pražané nastoupili bez jakýchkoliv vítězných ambicí a postavili jediného útočníka."

"Očekával se ohňostroj brankových šancí Arsenalu, jediný ohňostroj v utkání však předvedli domácí fanoušci na tribuně," popsal utkání list The Times.

Úroveň zápasu nenadchla ani redaktora deníku The Mirror. "Arsenal se pronudil k postupu. Bez nápadů Hleba a Fabregase to pro Arsenal bylo bolestivých devadesát minut před trpícími diváky," napsal autor.

"Od začátku sezóny Arsenal sklízel obdiv a uznání za fotbal, který předvádí. V Praze ukázal i ošklivou a drsnou tvář a získal postupový bod, pro nějž si přijel. Ve středu to nebyl ten tým, který v Londýně rozstřílel Slavii 7:0," přidal se Telegraph.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.