Hlavní obsah

Sevillský Renato: Máme blízko mezi 16 nejlepších mužstev

PRAHA

Brazilský záložník Renato se postaral o to, že se rumunská Steaua potácí letošní Ligou mistrů stále bez bodu, když v nejprestižnější soutěži nezískala ještě ani bod. Záložník Sevilly totiž dvěma brankami přemohl svého středečního soka a svůj tým tak přiblížil k postupu ze základní skupiny.

Článek

Zatímco Arsenal a Sevilla mají nakročeno k postupu ze základní skupiny, rumunské Steaue už nezbývá nic jiného, než se ve zbylých dvou utkáních naplno zabodovat a probojovat se na třetí místo, čímž by zavřela cestu Evropou pražské Slavii.

Rumuni si situaci zkomplikovali středeční domácí prohrou se španělskou Sevillou, když se stal jediným střelcem utkání Dirnei Renato. Nejprve rozveselil hostující fanoušky ve 25. minutě a v druhém poločase po hodině hry přidal další pojistku. „ Je skvělé připsat si na konto dva góly. Celý tým hrál dobře a vítězstvím jsme udělali důležitý krok mezi 16 nejlepších mužstev,“ těší dobře rozehraná skupina šťastného střelce.

Nový trenér španělského celku Manolo Jimenez přiznal, že byl jeho tým na začátku utkání nervózní. "Ale podařilo se nám hrát to, co jsme nacvičovali a naštěstí se nám velice dobře dařilo. I když si myslím, že jsme mohli vstřelit další gól v prvním poločase,“ překypoval španělský kouč optimismem.

Kvalitativní rozdíl mezi kluby je příliš velký

S novým trenérem na lavičce se k utkání Ligy mistrů postavili také fotbalisté Steauy. Po Hagim, který na svou funkci hlavního trenéra bukurešťského týmu rezignoval, se otěží chopil Lacatus, jemuž se ovšem také nedaří dosáhnout v Evropě se Steauou větší úspěch.

„Moji hráči se snažili vyhrát toto utkání, ale kvalitativní rozdíl mezi oběma kluby byl moc velký,“ řekl po prohraném utkání upřímně Lacatus. „ Pokud se na této úrovni dopustíte chyb a darujete příležitosti soupeři, vždycky prohrajete,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata: