Hlavní obsah

Sevilla pokazila Slavii loučení s premiérovou účastí v Lize mistrů

PRAHA

Pražská Slavia se ve středu večer naposledy představila v letošním ročníku fotbalové Ligy mistrů. Na domácím stadiónu hrála v prvním poločase s favorizovanou Sevillou vyrovnanou partii, po změně stran ale soupeř v rozmezí tří minut dvakrát udeřil a tím rozhodl o osudu utkání. Španělský celek zvítězil díky brankám Luise Fabiana, Kanoutého a Alvése 3:0 a zakončil skupinu H na prvním místě. Slavie si již dříve zajistila třetí příčku.

Článek

Karel Jarolím poslal do útoku osamoceného Milana Ivanu, kterého doplňovali především Volešák s Pudilem. Ani na lavičce se neobjevil střelec důležitého gólu z Bukurešti Zdeněk Šenkeřík, jehož do zápasu nepustilo zranění. Kapitánskou pásku na svůj sešívaný dres navlékl za zraněného reprezentačního útočníka Stanislava Vlčka zkušený Vladimír Šmicer. Pod jeho vedením se domácí hned od první minuty tlačili dopředu, kam je hnaly sice prořídlé, zato hlučné ochozy strahovského stadiónu.

Dvakrát se v nadějné pozici objevil Daniel Pudil. V první minutě se snažil neúspěšně hlavičkovat nízký centr, v osmé byl u míče později než brankář Morgan De Sanctis, který zaskakoval za zraněného Palopa. Vzápětí zahrozili i hosté, urostlý útočník Kanouté svou hlavičkou notně vystrašil Vaniaka ve slávistické brance. V 16. minutě se Sevilla málem dočkala vedoucí branky, ta ale nemohla být uznána. Dalekonosná střela Alvése se totiž mimo dosah domácího gólmana odrazila od španělského hráče stojícího v ofsajdu.

Slavia se snažila své akce rozvíjet především po levé straně, dvakrát chyběl jen kousek k vyložené šanci Šmicrovi. Ve 34. minutě pak obehrál chybující obránce soupeře Ivana, se štěstím prošel skrz čtyři hráče a podél padajícího De Sanctise trefil tyč hostujícího brankáře. Na druhé straně stačil nepříjemný centr na zadní tyč před dotírajícím Jesúsem Navasem hlavou tečovat do bezpečí Pudil. Těsně před koncem poločasu ještě předskočil Brabce na malém vápně Renato, svůj hlavičkový pokus ale poslal nad břevno slávistické branky.

Sevilla zaskočila domácí dvěma slepenými góly

Do druhého poločasu poslal Jarolím místo kapitána Šmicera mladého Jablonského. Ten se postavil na levý kraj zálohy a Pudil se přesunul doprava. V 52. minutě si naskočil na centr Diega Capela neobsazený Koné, hlavičku ale mezi tři tyče nenasměroval. Ten samý hráč vzápětí pálil z pravé strany malého vápna, Vaniak ale nadvakrát míč dokázal zkrotit. Slávistický čaroděj mezi tyčemi v 56. minutě vychytal dvě tutovky kanonýrovi Kanoutému, další dorážka pak místo do odkryté branky mířila nad.

Sevilla zařadila vyšší rychlostní stupeň a obrana „sešívaných“ byla v jednom ohni. V 66. minutě vystřídal útočník Necid středopolaře Volešáka, ale štěstí svému týmu nepřinesl. Po souhře dvou střídajících hráčů Maresky s Luisem Fabianem nedal tentokrát druhý jmenovaný křížnou střelou do levého horního rohu branky Vaniakovi šanci a hosté vedli. O tři minuty později to bylo již o dvě branky. Po brilantní kombinaci několika hráčů se sám před domácím gólmanem zjevil Kanouté a také nezaváhal.

Domácí se snažili alespoň zkorigovat výsledek, ale po jednom z brejků do otevřené obrany inkasovali třetí branku z kopačky Daniela Alvése. Vítěz posledních dvou ročníků Poháru UEFA tak dosáhl dalšího, i když zatím jen dílčího, úspěchu. Tři body ze Strahova totiž Seville stačí k prvenství ve skupině H před londýnským Arsenalem. Slavia zakončila své premiérové působení v Lize mistrů s pěti získanými body na kontě a postupem do jarního pokračování Poháru UEFA v kapse.

Slavia Praha - FC Sevilla 0:3 (0:0)
Branky: 67. Luis Fabiano, 69. Kanouté, 87. Daniel Alves. Rozhodčí: Kassai - Szpisjak, Vamos (všichni Maď.). ŽK: Krajčík - Dragutinovič. Diváci: 11 700.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Brabec, Suchý, Hubáček - Šmicer (46. Jablonský), Volešák (66. Necid), Belaid, Tavares, Pudil (74. Gaúcho) - Ivana. Trenér: Jarolím.
Sevilla: De Sanctis - Daniel Alves, Lolo, Mozquera, Dragutinovič - Jesús Navas, José Martí, Renato (64. Maresca), Diego Capel - Kanouté (70. Duda), Aruna Koné (59. Luis Fabiano). Trenér: Jiménez.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články