Hlavní obsah

Jarolím: Na konci podzimu už jsem sestavu lepil těžko

Slavia sice zakončila fotbalový podzim domácí porážkou se Sevillou 0:3, jinak ale vládne v klubu s výsledky spokojenost. Při premiérové účasti v Lize mistrů si „sešívaní“ vybojovali třetím místem jarní pokračování v Poháru UEFA, v Gambrinus lize dokonce přezimují s pětibodovým náskokem na stupínku nejvyšším. Vrásky trenérovi Karlu Jarolímovi ke konci roku přidělávala jen velká marodka, která jej nutila k neustálým improvizacím se sestavou.

Článek

Není pro vás výsledek střetnutí s vítězem posledních dvou ročníků Poháru UEFA po předvedeném výkonu příliš krutý?

Myslím si, že hlavně první poločas jsme odehráli celkem dobře. Měli jsme tam i vyloženější situaci, než soupeř. To, že jsme ji nevyužili, bylo asi také důležité pro další průběh utkání.

Po změně stran vás ale Sevilla doslova přejela, čím to?

Zásadní problém byl v tom, že jsme o přestávce museli střídat Šmicera, který nemohl pokračovat a i Volešák byl načatý. První gól v naší síti rozhodl o všem, vzápětí přišla ještě druhá branka a bylo po zápase. V závěru jsme tam měli celkem nebezpečné situace, ale bohužel jsme se nedokázali prosadit.

Španělskému celku naopak střídající hráči notně pomohli...

Sevilla svými příchody na hřiště svou sestavu zkvalitnila, u nás to bylo naopak. Už jsme neměli koho na hřiště poslat. Příchod Fabiana nám nadělal velké problémy. Nejprve přišlo varování, při které nás zachránil Vaniak, pak už jim to vyšlo.

V čem byla hra náhradníků jiná, než fotbalistů, za které zaskakovali?

Ať už Volešák, či Belaid nejsou hráči, kteří by důsledně dohrávali osobní souboje.

Většina vašich akcí se rozvíjela podél levé postranní čáry...

Byli jsme na jejich pravou stranu připraveni. Chtěli jsme využít jejich ofenzívních výletů, protože třeba pravý bek Alvés není pak důsledný při bránění.

V prvním poločase jste byli favoritovi více než vyrovnaným soupeřem, bylo to maximum, na které slávistické prořídlé řady měly?

Na to, že jsme nemohli nastoupit v plný síle, si myslím, že to byl dobrý poločas. Jen škoda, že jsme se nedostali do vedení. V danou chvíli to asi maximem bylo.

Můžete zhodnotit premiérovou účast Slavie v Lize mistrů?

Můžeme být spokojení. Jak Sevilla, tak Arsenal byly velkými favority na postup. Jsem rád, že jsme si Pohár UEFA zajistili už před posledním utkáním. Je škoda, že jsme měli v závěru tak velkou marodku a museli dostat příležitost hráči, kteří by jinak tolik prostoru nedostali.

Jaký je další program prvního týmu?

Ve čtvrtek je ještě společná večeře. Poté jsou dovolené a sejdeme se opět druhého ledna na zátěžových testech. Šestého odjíždíme na kondiční soustředění do Špindlerova Mlýna.

Dají se do té doby zranění hráči dohromady?

Všichni marodi, kromě Dušana Šventa, by snad měli zimní přípravu absolvovat.

Budu rád, když budu mít zase starosti s tím, komu dát v sestavě přednost. Na konci podzimu už jsem sestavu lepil těžko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články