Hlavní obsah

Kvůli karanténě Realu a Juventusu byla odložena osmifinále Ligy mistrů

Nyon/Praha

Obě úterní odvetná osmifinále fotbalové Ligy mistrů Manchester City - Real Madrid a Juventus Turín - Olympique Lyon byla odložena. Evropská fotbalová unie UEFA zareagovala na to, že hráči Realu i Juventusu jsou v karanténě kvůli koronaviru.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Vinicius Junior a jeho vyděšený pohled.

Článek

Tým Realu je v izolaci poté, co měl jeden z basketbalistů madridského klubu pozitivní test na koronavirus. Basketbalisté využívají stejné tréninkové centrum jako fotbalisté "Bílého baletu". Juventus zamířil do dvoutýdenní karantény po pozitivním testu obránce Danieleho Ruganiho. Španělská i italská liga byly přerušeny.

Real na konci února úvodní zápas se City doma prohrál 1:2, Juventus si z Lyonu odvezl porážku 0:1. Náhradní termíny odvet zatím nebyly oznámeny.

Půjde o první odložené duely v této sezoně LM. Kvůli koronaviru byly zatím bez diváků sehrány úterní zápas Valencie - Bergamo a středeční utkání Paris St. Germain - Dortmund. Za zavřenými dveřmi se příští středu mají uskutečnit další dvě odvetná osmifinále Barcelona - Neapol a Bayern Mnichov - Chelsea.

UEFA situaci kolem koronaviru projedná příští úterý se všemi 55 členy. Jednou z možností může být podle médií posunutí Ligy mistrů a Evropské ligy na léto a odložení mistrovství Evropy na příští rok.

Reklama

Související témata: