Hlavní obsah

Kouč Chelsea Scolari po jasné výhře své hráče kritizoval

LONDÝN/PRAHA

Úterní start Ligy mistrů přinesl několik překvapivých výsledků, hlavní favorit soutěže ale uspěl. Londýnská Chelsea s Petrem Čechem v brance smetla Bordeaux 4:0 a vykročila za ziskem vysněné trofeje. Přesto byl kouč Luiz Felipe Scolari po jasné výhře nespokojený. „Udělali jsme v druhém poločase příliš mnoho chyb!“ hřímal Brazilec po zápase.

Článek

Chelsea v posledním ročníku prohrála finále prestižní soutěže a v aktuálním ročníku je i podle bookmakerů největším favoritem. „Musíme zápas více kontrolovat, což se nám v druhém poločase nedařilo,“ byl nespokojený Scolari, kterého rozčílila přílišná ofenzíva jeho svěřenců po přestávce.

„Nemusíte vyhrát tři, čtyři nebo pět nula. Dva nula je to samé. Ale musíme mít nad zápasem kontrolu. Všichni chtěli dát ještě více gólů, čímž jsme dávali šanci soupeři ke snížení,“ uvedl kouč londýnského celku.

Je třeba zmínit, že od Bordeaux příliš nebezpečí nehrozilo a brankář Petr Čech se po většinu duelu nudil. „Kdyby byl soupeř kvalitnější, mohlo to být pro nás nebezpečné,“ myslí už Scolari na víkendový šlágr Premier League s Manchesterem United.

Skvělý výkon podal záložník Frank Lampard, který první gól vstřelil a druhý připravil pro Joe Colea. „Frank byl fantastický,“ chválil anglického reprezentanta Scolari a dodal. „Jako záložník se hodně tlačí do zakončení a dává góly. Nejdůležitější pro nás je vítězství.“

Reklama

Související témata: