Hlavní obsah

Benítez obhajoval písknutou penaltu, Scolari nevěřil svým očím

LIVERPOOL

Manažer Liverpoolu Rafael Benítez se zastal verdiktu sudího Martina Hanssona během duelu jeho celku proti Atléticu Madrid. Hlavní rozhodčí pískl ve čtvrté minutě nastaveného času za stavu 0:1 pro španělský celek velmi spornou penaltu, kterou následně proměnil Gerrard. „Kdyby se takový zákrok stal uprostřed hřiště byl by to přímý kop, takhle z toho byla penalta,“ řekl pro stránky bbc.com Benítez.

Článek

Španělský kouč se po utkání nechal slyšet, že klíčovým bylo pro jeho mužstvo neprohrát. To se mu nakonec splnilo a i díky tomu má Liverpool na svém kontě po čtyřech odehraných zápasech osm bodů jako Atlético, za které vinou zranění stehenního svalu opět nenastoupil český reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši.

Oba celky si v případě výhry mohly zajistit postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů, protože Marseille zdolalo PSV Eindhoven, ale nestalo se. „Pořád jsme v tabulce nahoře a s osmi body se můžeme kvalifikovat stejně dobře, jako Atlético,“ nedramatizuje situaci Benítez.

Benítezův protějšek na lavičce madridského celku Javier Aguirre se odmítl vyjádřit k verdiktu sudího z nastaveného času. „Byl jsem od toho zákroku hodně daleko a neviděl jsem ho dobře. Už jsme byli mezi posledními šestnácti celky soutěže, protože Marseille porazilo PSV a najednou pískne hlavní arbitr pokutový kop,“ posteskl si Aguirre.

Zároveň však pochválil své svěřence za předvedený výkon. „Jsem spokojený s tím, co moji hráči předvedli, pracovali jako tým. Možná jsme si výhru nezasloužili,“ narážel na fakt, že hosté se po většinu utkání spíše bránili a zvláště ve druhé půli se soustředili na udržení jednobrankového vedení. „Hráli jsme velmi kvalitní fotbal proti opravdu silnému týmu a stále jsme velice blízko postupu ze skupiny,“ dodal kouč.

Scolariho prohra Chelsea znepokojila 

V úterních utkáních prestižní Ligy mistrů zaváhal i další ostrovní celek. Londýnská Chelsea s Petrem Čechem v brance podlehla v Římě místnímu AS 1:3 a její manažer Luiz Felipe Scolari přiznal, že prohrou svých svěřenců byl velmi znepokojen. „Když venku dostanete tři branky vždycky máte důvod k obavám,“ řekl bezprostředně po utkání na olympijském stadiónu ve „věčném městě“.

„Postup ze skupiny je otevřený pro všechny týmy. Prohrajete jedno utkání a hned se před vás dostanou další celky. Nám však stačí vyhrát jeden zápas, soupeři potřebují vítězství dvě,“ naznačil kouč šance Chelsea, kterou čekají ještě duely proti Bordeaux a rumunské Kluži.

Scolari si také postěžoval na vyloučení Deca, který se po druhé žluté kartě musel v 81. minutě poroučet ze hřiště. „Myslím, že kdyby něco takového jako Deco udělal domácí hráč, tak by vyloučen nebyl. Nicméně máme v týmu kvalitní záložníky, kteří Deca ve středové řadě dokáží pro příští zápas nahradit,“ doplnil Scolari.

Reklama

Související témata: