Hlavní obsah

Liverpool, Inter a Ujfalušiho Atlético v Lize mistrů postupují

PRAHA

Pět klubů si dělalo naděje, že se během středečního večera připojí k deseti favoritům, kteří si již ve fotbalové Lize mistrů zajistili postup do osmifinále. Radovat se však může jen Liverpool, milánský Inter a také Atlético Madrid, v jehož dresu se představil Tomáš Ujfaluši. Naopak Petr Čech bude muset s Chelsea udělat poslední krok až v závěrečném utkání s Kluží. Ani Anorthosis Famagusta se definitivy nedočkala.

Článek

Porážka v Římě jako by rozhodila londýnskou Chelsea. Její brankář Petr Čech se v Bordeaux nenudil a Scolariho tým ani druhý postupový mečbol nevyužil. Během druhého poločasu přišel o vedení i vyloučeného Lamparda, takže po remíze 1:1 musí rozhodnout až doma s Kluží. Ve hře jsou i Francouzi a AS Řím, který vyhrál v Kluži. Jenom Rumuni tak už jsou mimo.

Rázně za postupem vykročilo Atlético Madrid s kapitánem české reprezentace Tomášem Ujfalušim v sestavě, přestože se zápas hrál před prázdnými tribunami. Simao a Rodriguez skórovali již během úvodní půlhodiny, což určilo ráz utkání s Eindhovenem. Ve stejné skupině se pak potvrdilo, jak důležitý je pro Liverpool jeho kapitán Gerrard. Vrátil se do sestavy a hned svým gólem do sítě Marseille nasměroval „Reds“ do osmifinále.

Inter Milán potřeboval remízu s Panathinaikosem, ale doma s ním překvapivě prohrál 0:1. I přes porážku má ale italský celek postup do osmifinále jistý. Postup vzýval také kyperský Anorthosis Famagusta, po remíze s Brémami ale čeká ostrovní celek na poslední zápas v Aténách. Panathinaikosu bude k postupu stačit remíza.

Ve skupině C bylo o postupu Barcelony a Sportingu jasno již po čtyřech zápasech. Barca si vítězstvím v Lisabonu zajistila první místo v tabulce. Šachtar Doněck i s českým legionářem Tomášem Hübschmanem převálcoval Basilej 5:0 a tím si na její úkor zajistil jarní start v Poháru UEFA. Jadson se blýskl hattrickem.

Osmifinalisté Ligy mistrů: Juventus Turín, Barcelona, Sporting Lisabon, Real Madrid, Manchester United, Villareal, Lyon, Bayern Mnichov, Arsenal, Porto, Liverpool, Atlético Madrid, Inter Milán.

Výsledky 5. kola Ligy mistrů
Skupina A:
Kluž - AS Řím 1:3 (1:2)
Branky: 30. Y. Koné - 11. a 64. Brighi, 23. Totti.
Girondins Bordeaux - Chelsea 1:1 (0:0)
Branky: 83. Diarra - 60. Anelka.
Skupina B:
Inter Milán - Panathinaikos Atény 0:1 (0:0)
Branka: 69. José Sarriegi.
Famagusta - Werder Brémy 2:2 (0:0)
Branky: 62. Nikolau, 68. Sávio - 72. z penalty Diego, 87. Almeida.
Skupina C:
Šachtar Doněck - Basilej 5:0 (1:0)
Branky: 32., 65. a 72. Jadson, 51. Willian, 75. Selezňov.
Sporting Lisabon - FC Barcelona 2:5 (0:2)
Branky: 65. Miguel Veloso, 66. Liedson - 14. Henry, 17. Piqué, 49. Messi, 67. vlastní Caneira, 73. z penalty Krkič.
Skupina D:
Atlético Madrid - PSV Eindhoven 2:1 (2:0)
Branky: 14. Simao, 28. Maxi Rodriguez - 47. Koevermans.
Liverpool - Marseille 1:0 (1:0)
Branka: 23. Gerrard.

Reklama