Hlavní obsah

Čech se utká v osmifinále Ligy mistrů s Nedvědem a Grygerou

Zajímavou konfrontaci českých hráčů si pro osmifinále připravil páteční los Ligy mistrů ve švýcarském Nyonu. Chelsea s reprezentačním brankářem Petrem Čechem se střetne s Juventusem, jehož barvy hájí obránce Radova výběru Zdeněk Grygera a bývalý kapitán národního týmu Pavel Nedvěd.

Článek

Brankář londýnského klubu Petr Čech si podle svých slov myslel, že právě Juventus postaví jeho Chelsea do cesty. "Před losem jsem tipoval, že dostaneme Juventus. Z týmů, které jsme mohli dostat, je Juventus jediný, proti kterému jsem ještě nehrál. Proto se na vzájemný zápas velmi těším," řekl na svém webu Čech.

Podle Čecha bude zápas zajímavý hned ze dvou důvodů. "Jednat to bude zajímavé pro české fanoušky, protože za Juventus hrají Zdeno (Grygera) a Méďa (Nedvěd). A zadruhé je to velmi zajímavé pro naše fanoušky, neboť trenér Juventusu Ranieri Chelsea v minulosti vedl," dodal Čech.

Grygera si Chelsea nepřál

Obránce Juventusu Zdeněk Grygera si Blues jako soupeře do osmifinále nepřál. "Ale to asi nikdo, protože Chelsea patří mezi favority soutěže a nikdo nepředpokládal, že může být v druhém koši," připomněl Grygera pro ČTK to, že Chelsea postoupila do další fáze soutěže až z druhého místa.

Nynější kapitán národního týmu Tomáš Ujfaluši v dresu Atlétika Madrid se utká o postup s portugalským Portem. Pokud se Tomáš Rosický stačí uzdravit do konce února, bude se svým Arsenalem čelit italskému AS Řím.

Obhájce titulu z loňské sezóny Manchester United narazí na vedoucí tým italské Serie A Inter Milán. Fotbalový svět se tak opět může těšit na slovní přestřelky mezi koučem Manchesteru Alexem Fergusonem a trenérem Interu Milán José Mourinhem, na něž si již fanoušci zvykli během Mourinhova působení v Chelsea.

Ramos se vrací na ostrovy

Divácky atraktivní by měl být také dvojzápas mezi Realem Madrid a Liverpoolem. Bílému baletu se v této sezóně příliš nedaří, ale po nástupu Juande Ramose na lavičku španělského týmu vše nasvědčuje tomu, že by se v Madridu mohlo blýskat na lepší časy. Liverpool naopak prožívá dobrou sezónu, v anglické Premier League vede tabulku. Ramos bude moci po neúspěšném angažmá v Tottenhamu zužitkovat své zkušenosti z ostrovů.

Zajímavý bude také duel mezi Lyonem a Barcelonou, který znamená konfrontaci vedoucích týmů v domácích soutěžích. Katalánský klub jasně vévodí La lize, Lyon si ve francouzské Ligue 1 drží na čele tabulky tříbodový náskok před pronásledovateli.

Zápasy Ligy mistrů se hrají klasickým vyřazovacím způsobem. První duely jsou na programu 24. a 25. února, odvety se uskuteční o čtrnáct dní později.

Baroš nastoupí v Poháru UEFA proti Bordeaux

V Poháru UEFA nastoupí Milan Baroš v útoku Galatasaraye Istanbul proti francouzskému Girondins Bordeaux. Zenit Petrohrad, za který hraje reprezent Radek Šírl, se střetne s německým Stuttgartem, v jehož záloze hraje Jan Šimák. Libor Sionko a Zdeněk Pospěch v dresu Kodaně se o postup poperou s Manchesterem City.

Největším trhákem 3. kola Poháru UEFA bude souboj Werderu Brémy a AC Milán. V dresu italského týmu bude bojovat Marek Jankulovski. Zápasy se podobně jako v Lize mistrů hrají vyřazovacím způsobem. První zápasy se odehrají 18. a 19. února, odvety jsou na programu o týden později.

Osmifinále Ligy mistrů
Chelsea (Ang.) - Juventus Turín (Ita.)
Villarreal (Špa.) - Panathinaikos Atény (Řec.)
Sporting Lisabon (Por.) - Bayern Mnichov (Něm.)
Olympique Lyon (Fra.) - Barcelona (Špa.)
Atlético Madrid (Špa.) - Porto (Por.)
Real Madrid (Špa.) - Liverpool (Ang.)
Arsenal (Ang.) - AS Řím (Ita.)
Inter Milán (Ita.) - Manchester United (Ang.)
Program zápasů Poháru UEFA, 3. kolo:
Paris St. Germain (Fra.) - Wolfsburg (Něm.), FC Kodaň (Dán.) - Manchester City (Ang.), Nijmegen (Niz.) - Hamburk (Něm.), Sampdoria Janov (Ita.) - Metalist Charkov (Ukr.), Braga (Por.) - Standard Lutych (Bel.), Aston Villa (Ang.) - CSKA Moskva (Rus.), Lech Poznaň (Pol.) - Udine (Ita.), Olympiakos Pireus (Řec.) - St. Etienne (Fra.), Fiorentina (Ita.) - Ajax Amsterodam (Niz.), Aalborg (Dán.) - Deportivo La Coruňa (Špa.), Werder Brémy (Něm.) - AC Milán (Ita.), Girondins Bordeaux (Fra.) - Galatasaray (Tur.), Dynamo Kyjev (Ukr.) - Valencia (Špa.), Zenit Petrohrad (Rus.) - Stuttgart (Něm.), Olympique Marseille (Fra.) - Twente Enschede (Niz.), Tottenham (Ang.) - Šachtar Doněck (Ukr.).
Program zápasů Poháru UEFA, 4. kolo:
Werder Brémy/AC Milán - Olympiakos Pireus/St. Etienne, Aston Villa/CSKA Moskva - Tottenham/Šachtar Doněck, Lech Poznaň/Udinese - Zenit Petrohrad/Stuttgart, Paris St. Germain/Wolfsburg - Braga/Standard Lutych, Dynamo Kyjev/Valencia - Sampdoria Janov/Metalist Charkov, FC Kodaň/Manchester City - Aalborg/Deportivo La Coruňa, Olympique Marseille/Twente Enschede - Fiorentina/Ajax Amsterodam, Nijmegen/Hamburk - Girondins Bordeaux/Galatasaray.

Reklama

Související témata: