Hlavní obsah

Pavel Nedvěd: Můj dluh vůči Juventusu je splacen

Záložníka v dresu Juventusu Turín Pavla Nedvěda překvapilo, že po podzimu vede pořadí českého Zlatého míče. Jak sám přiznal, ankety příliš nesleduje, raději se zaměřuje na fotbal. Tím spíš, že v této sezóně by chtěl dosáhnout až na pohár pro vítěze Ligy mistrů. Los ale jeho týmu postavil do cesty Chelsea s Petrem Čechem. "Těžšího soupeře než Chelsea jsme už asi dostat nemohli," řekl Nedvěd.

Článek

Váš souboj v poločase Zlatého míče ČR s Petrem Čechem byl velmi těsný. Co mu říkáte jako „soupeři“?

Nezlobte se, ale nesledoval jsem to. Ani nevím, kdy naposledy jsem nějakou anketu vyhrál. Už asi hodně dávno... Petr Čech je velice kvalitní gólman a potvrzuje to tím, že pravidelně nastupuje v mužstvu jako je Chelsea.

Překvapilo vás, že jste v anketě českých novinářů tak vysoko?

Určitě překvapilo. Ví se o mně, že se novinám a novinářům snažím „vyhýbat“ a soustředím se hlavně na fotbal, což ne vždy bylo akceptováno. Proto mě to překvapilo.

Jaký byl letošní fotbalový podzim z Vašeho pohledu?

Pro mě osobně velmi těžký a náročný. Ale i překvapivý, protože jsme hráli celkem solidní fotbal s dobrými výsledky. Druhé místo v Serii A i první ve skupině Ligy mistrů je, myslím si, nad očekávání.

Vaším velkým snem je vyhrát Ligu mistrů. Páteční los vám však postavil do cesty právě Chelsea...

Na to, že jsme vyhráli skupinu, k nám mohl být osmifinálový los přívětivější. Horší to už snad být nemohlo! Na druhou stranu je Chelsea velký soupeř a čekají nás parádní zápasy. Osobně si ještě rád zahraji proti Petru Čechovi.

Dávají vám a Del Pierovi fanoušci najevo svoji přízeň, když táhnete Juventus?

S fanoušky máme jak já, tak Alex velmi dobrý vztah a svou přízeň nám dávají najevo prakticky každý zápas. Cítíme, že si nás váží, a proto se snažíme odevzdat vždy maximum.

Stále předvádíte skvělé výkony, v čem je tajemství dlouhověkosti Pavla Nedvěda?

Myslím, že mám vše založené na poctivém tréninku a životosprávě. Mám i štěstí, že se mi vyhýbá vážnější zranění, i když si myslím, že v mém věku se všechny zápasy v sezóně už odehrát nedají.

Je velký rozdíl mezi Juventusem před sestupem ze Serie A a po návratu?

Juventus je pořád Juventus! Získali jsme zpátky to, co nám bylo před dvěma roky odebráno a jsme na to patřičně hrdi. Myslím, že dluh, který jsem cítil vůči Juventusu, je splacen.

Sezónu máte dobře rozehranou, mluví se v klubu o titulu?

Juventus musí mít stále ty nejvyšší cíle. Víme, že jsou lepší mužstva než jsme my, ale jsme spokojeni s tím, co zatím předvádíme. Jestli to jenom trochu půjde, budeme o titul bojovat až do konce!

Kdysi jste řekl, že byste chtěl ještě vyhrát Ligu mistrů. Cítíte v této sezóně šanci?

Šance je vždycky, ale ve vyřazovací části Ligy mistrů je to o to těžší, že jakmile vám nevyjde jeden zápas, jste prakticky venku. Vzhledem k mému věku už tolik šancí mít nebudu.

Necítíte „cukání“, když Zdeněk Grygera odjíždí na sraz reprezentace?

Necítím, vím, že už bych reprezentaci a klub nezvládl.

Sledujete národní mužstvo?

Jistěže, a doufám, že se klukům podaří postoupit na mistrovství světa. Pro náš fotbal je to možná životně důležité.

Prozradíte, kde budete trávit Vánoce a konec roku?

Prozradím tak trochu, budu toto období trávit s rodinou doma na horách.

Když zdraví vydrží, budete pokračovat i po této sezóně?

Vedení Juventusu ví, jaké jsou mé představy a myšlenky. To je pro mě dostačující.

Reklama

Související témata: