Hlavní obsah

Sportingu vyhrožovali po debaklu s Bayernem smrtí

LISABON

Fotbalistům, trenérům a funkcionářům Sportingu Lisabon vyhrožovali po debaklu od Bayernu Mnichov v osmifinále Ligy mistrů smrtí. Při sobotním ligovém utkání proti týmu Rio Ave, v němž se Sporting částečně rehabilitoval vítězstvím 2:0, proto podle dnešního vydání listu A Bola panovala přísná bezpečnostní opatření.

Článek

Lisabonský tým vypadl s Bayernem po drtivých porážkách 0:5 a 1:7. V následném anonymním dopisu, který bere policie vážně, se objevily výhružky smrtí trenérovi Paulu Bentovi, prezidentovi Filipu Soaresovi Frankovi a také brankáři Rui Patriciovi. Výhružky přišly i hvězdě Miguelu Velosovi, i když ani v jednom utkání nenastoupil.

Kvůli hrozbě podrobili policisté před utkáním fanoušky důkladným prohlídkám, při nichž zabavili mnoho nebezpečných předmětů, jako například tyče k vlajkám.

Přísný postup strážců zákona se ovšem nelíbil organizovaným příznivcům Sportingu, kteří proti němu veřejně protestovali. "To, co jsme zažili v sobotu večer, je v demokratických zemích nemyslitelné," uvedl v tiskovém prohlášení fanklub Sportingu AAS.

Reklama