Hlavní obsah

Grandiózní, rozplýval se kouč Manchesteru Ferguson nad trefou Ronalda

PRAHA

Jen hrstka fotbalistů dokáže sama rozhodnout zápas a Manchester United takového má. Je jím Cristino Ronaldo, který ve středu parádní ranou na hřišti Porta vystřelil postup anglického celku do semifinále Ligy mistrů. "Neuvěřitelné, velkolepé, skvostné," nešetřil slova obdivu kouč United nad ranou portugalského kanonýra z hranice šestatřiceti metrů ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

"Překvapivá trefa, gólman neměl šanci," obdivoval na BBC Ferguson střelu Cristiana Ronalda. "Neuvěřitelně grandiózní rána," dodal Ferguson k postupovému gólu obhájce titulu. Anglický celek před týdnem v domácím prostředí na Old Trafford remizoval s Portem 2:2 a díky středečnímu vítězství 1:0 se Rudí ďáblové dostali opět mezi čtyři nejlepší celky Evropy.

Hosté se tak ujali v šesté minutě rychlého vedení a získali na svou stranu psychickou pohodu. "Chtěli jsme hrát ve velkém tempu, ale že se nám podaří takový vstup do zápasu, jsem nečekal," přiznal Ferguson. "A tak krásnou branku jistě také nikdo nečekal," dodal sedmašedesátiletý Skot.

Nejlepší gól v kariéře

"Dal jsem nejlepší gól ve své kariéře," vyzdvihl svou trefu sám Ronaldo. "Byl to skvělý úder a už se nemůžu dočkat, až ho uvidím znovu na DVD," přiznal čtyřiadvacetiletý miláček fanynek i fanoušků. "Jsem šťastný, že jsme postoupili," dodal portugalský reprezentant.

Radost fotbalisty Cristiana Ronalda z Manchesteru United z gólu do sítě Portafoto: ČTK/AP/Paulo Duarte

Ani přes brzký úder se Porto nevzdalo a v závěru utkání zle zátápělo před svatyní Van der Sara. "Klíčem k úspěchu byla velmi dobrá defenziva," potěšilo Fergusona. "Museli dotahovat, ale žádné šance neměli," přidal.

Na straně portugalského mistra bylo znát zklamání. "Cítíme se hodně špatně," smutnil trenér Jose Gomes, jenž nahradil suspendovaného hlavního trenéra Jesualdo Ferreiru. "Neprohráli jsme totiž jednoznačným výsledkem, United dal jeden gól, ale vsítil ho nejlepší hráč světa," vyzdvihl Gomes kvality svého krajana Ronalda. "Prohráli jsme s nejlepším týmem na světě," dodal.

Fotbalisté Manchesteru United Cristiano Ronaldo (vlevo) a Wayne Rooney se radují z branky.foto: Reuters/Miguel Vidal

V semifinále nejprestižnější fotbalové evropské soutěže se tak utkají dva celky z ostrovů, Manchster a Arsenal. Gunners si poradili doma lehce s Villarrelem 3:0. "Šlo by o těžké utkání i kdybychom hráli proti někomu jinému," řekl ke svému dalšímu soupeři Ferguson. "První zápas hrajeme doma, takže výhra 1:0 by byla skvělá," přeje se.

Reklama

Související témata: