Hlavní obsah

Čech v semifinále Ligy mistrů vychytal Chelsea remízu v Barceloně

PRAHA

Fotbalisté Chelsea uhráli na hřišti Barcelony v prvním utkání semifinále Ligy mistrů bezbrankovou remízu. Za dobrou výchozí pozici pro odvetu na Stamford Bridge může londýnský klub děkovat brankáři Petru Čechovi, jenž několikrát výbornými zákroky vychytal hráče domácích. Odveta je na programu za týden v Londýně.

Článek

Barcelona vstoupila do utkání aktivně a již ve třetí minutě nechybělo mnoho a domácí mohli jít do vedení, akci katalánského klubu zastavil ofsajd. Ve 28. minutě napřáhl ke střele Xavi, jenže míč namířil mimo tři tyče Petra Čecha. Největší šance prvního poločasu se zrodila o sedm minut později, když se na hranici šestnáctky dostal k balónu Thierry Henry, avšak gólman Chelsea předvedl výborný zákrok a střelu francouzského fotbalisty vyrazil na rohový kop.

Šest minut před koncem prvního poločasu se mohl ujmout vedení londýnský celek, ale Didier Drogba ani nadvakrát nepřekonal Valdese ve svatyni Barcelony. Útočník z Pobřeží slonoviny se pokusil přehodit brankáře Barcelony, ale ten jeho pokus vyškrábnul konečky prstů.

Po změně stran byla znovu aktivnější Barcelona, ale branky se diváci na Nou Campu nedočkali ani v 62. minutě. Střelu z hranice pokutového území Čech vytěsnil mimo nebezpečí. Ani o pět minut později se Alves při přímém kopu netrefil přesně, jeho střela jen těsně minula břevno branky Chelsea. Další obrovskou šanci domácích zlikvidoval Čech v 70. minutě, kdy reflexivně vyrazil střelu Eto´a nad branku.

V závěru mohl strhnout vedení na stranu Barcelony útočník Bojan Krkič, ale centr na jeho hlavu na hranici malého vápna byl příliš prudký a mladíček v dresu domácích se trefil nad Čechovu svatyni. V nastaveném čase vytasil ještě Čech zákrok proti nájezdu Hleba, branky se tak diváci do konce utkání nedočkali. Odveta se hraje za týden na hřišti Chelsea na stadiónu Stamford Bridge v Londýně.

První utkání semifinále Ligy mistrů:
FC Barcelona - FC Chelsea 0:0
Rozhodčí: Stark - Salver, Pickel (všichni Něm.). ŽK: Touré, Puyol - Ballack, Alex. Diváci: 95.000.
Barcelona: Valdés - Daniel Alves, Márquez (52. Puyol), Piqué, Abidal - Xavi, Touré, Iniesta - Messi, Eto'o (82. Krkič), Henry (87. Hleb). Trenér: Guardiola.
Chelsea: Čech - Ivanovič, Terry, Alex, Bosingwa - Mikel, Ballack (90.+5 Anelka)- Essien, Lampard (71. Belletti), Malouda - Drogba. Trenér: Hiddink

Reklama

Související témata: