Hlavní obsah

Beckham zuřil kvůli zahozeným šancím, Rooney bral výhru za zaslouženou

PRAHA

Do hodně složité pozice před odvetou osmifinále Ligy mistrů se dostali fotbalisté milánského AC, když v úterý na domácím trávníku podlehli Manchesteru United 2:3. Dvěma góly se o to zasloužil útočník hostů Wayne Rooney, jenž se po zápase nebál přiznat, že jeho tým byl lepší. „V první půli jsme jim dávali co proto,“ myslel si naopak Beckham v domácím dresu.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Milánské hvězdy v akci - David Beckham (vpravo) gratuluje Ronaldinhovi ke gólu, který vstřelil Manchesteru.

Článek

Svátek fotbalu to byl v úterý večer na San Siru pro všechny. Rossoneri šli do vedení překvapivě už ve třetí minutě, když Van der Sara v brance Rudých ďáblů překonal Ronaldinho. Ani potom však domácí nepolevili a defenzívu United prověřovali dál. Ještě do poločasu se však s velkým štěstím postaral o vyrovnání veterán Scholes, když ho centr trefil do stojné nohy, od níž se míč odrazil přesně k tyči milánské svatyně.

Šok pro domácí následoval ve druhé půli. Dvakrát se trefil hostující kanonýr Rooney a s AC to v tu chvíli vypadalo velice bledě. Jiskřičku naděje vykřesal až v závěru pohotovou patičkou na 2:3 zkušený středopolař Milána Seedorf. Tři branky vstřelené na půdě soupeře však přesto dávají do odvety velkou šanci na postup Manchesteru.

„Celkově si myslím, že jsme byli lepší, a že jsme si zasloužili vyhrát,“ nechal se po nervydrásajícím duelu slyšet forvard hostí Wayne Rooney. „Začátek zápasu pro nás byl velkým zklamáním, dokázali jsme se ale dostat nazpátek. Za stavu 3:1 jsem si říkal, že to budeme my, pokud ještě někdo skóruje. Proto jsem zklamaný, že jsme nakonec inkasovali dvakrát,“ řekl na serveru Sky Sports útočník Rudých ďáblů.

Zklamání samozřejmě nezakrýval ani záložník domácího výběru David Beckham, jenž se proti Manchesteru postavil poprvé od svého odchodu z Old Trafford v roce 2003. „V prvním poločase jsme byli lepší, šli jsme do vedení a měli další tři velké šance. Kdybychom je proměnili, utkání by se samozřejmě vyvíjelo úplně jinak,“ domníval se Beckham.

„V Manchesteru nás nečeká vůbec jednoduchá odveta,“ uvědomuje si anglický reprezentant. Ten navíc vyvrátil, že by se na jeho výkonu měl podepsat fakt, že hrál de facto proti „svým“. „Bylo to v pohodě. Užil jsem si to. Fanoušci byli skvělí. Navíc hrát před plným stadiónem je vždycky úžasná věc,“ dodal Beckham na závěr.

Reklama

Související témata: