Hlavní obsah

Zinedina Zidana bolely ze hry Realu Madrid v Lyonu oči

PRAHA

Lyon ví jak na madridský Real. Alespoň na vlastním trávníku francouzský výběr dokazuje, že se světového velkoklubu nebojí, neboť doma v posledních třech střetnutích Bílý balet vždy porazil. Jinak tomu nebylo ani v úterním úvodním klání osmifinále Ligy mistrů, které Olympique vyhrál 1:0. Výkonem hostů byl roztrpčen i jejich bývalý záložník Zinedine Zidane. „Takhle špatně Real už dlouho nehrál,“ řekl Francouz po shlédnutí duelu.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Cristiano Ronaldo (vpravo) z Realu Madrid v souboji s lyonským Jeremy Toulalanem.

Článek

Lyon se svého soka na Stade de Gerland vůbec nezalekl a po brance Makouna ze začátku druhé půle slavil cennou výhru 1:0. Ještě před odchodem do šaten však mohl otevřít skóre César Delgado, jenž nastřelil tyč madridské brány. Domácí za výhru museli poděkovat i svému brankáři Llorisovi, jenž bravurně zneškodnil pokus Cristiana Ronalda.

„Je to opravdu velké zklamání. Ne ani tak kvůli výsledku, ale spíš kvůli tomu, jak špatným výkonem se Real proti Lyonu prezentoval. A to se francouzskému celku v domácí lize ještě vůbec nedaří,“ okomentovala klání bývalá hvězda francouzské reprezentace a například Bílého baletu Zidane.

Právě bývalý geniální fotbalista přezdívaný Zizu byl tím, který v roce 2002 Realu zajistil vítězným gólem ve finále Champions League proti Bayeru Leverkusen poslední vítězný triumf v nejprestižnější klubové soutěži světa. Teď ho však oči z výkony svého bývalého týmu bolely.

„Je to už hodně dlouho, co Real odehrál takhle špatný zápas. Tím je ale fotbal tak krásný. Nikdy nevíte, jakým výsledkem utkání skončí. Bílý balet teď čeká odveta, která ale rozhodně nebude jednoduchá,“ je si vědom francouzský míčový kouzelník s alžírskými kořeny.

Reklama

Související témata: