Hlavní obsah

Dánský tisk oslavuje Midtjylland: Slavia neměla nárok, senzační postup je blízko

rjm, pnSport.cz

Dánská média mají jasno. Midtjylland odvedl skvělou práci a je blízko k senzačnímu postupu do základní skupiny fotbalové Ligy mistrů. Den po utkání v Edenu se v Dánsku novináři předhánějí v superlativech na adresu soupeře sešívaných. „Skvělá výchozí pozice, zlatá šance je blízko. Postup do Ligy mistrů je blíže než kdy jindy," valí se v médiích po úvodní bitvě chvála na fotbalisty Midtjyllandu, který v Praze remizoval 0:0. Připomínají, že Slavia dokázala před rokem trápit slavnou Barcelonu, o to víc si remízy z Edenu váží.

Sestřih zápasu 4. předkola LM Slavia - MidtjyllandVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Ekstra Bladet píše, že je Midtjylland blízko senzaci. „Loni na podzim se Slavia dokázala ve skupině Ligy mistrů vyrovnat silné Barceloně, Midtjylland ale skvěle zvládl defenzivní práci, uhrál remízu 0:0 a sahá po postupu. Snahy Slavie dokonale eliminoval," oslavuje list dánské mužstvo. "V některých fázích zápasu měl Midtjylland zápas plně pod kontrolou a procházel defenzivou soupeře jako nůž máslem," dodává.

Internetová verze stejného listu pak uvádí, že Midtjylland už může mít pocit, že se vysněné účasti ve skupině Lize mistrů skoro dotýká. „Je to hodně blízko. Jediné, co chybí k maximální spokojenosti, je zápis v kolonce vstřelených branek," všímá si Ekstrabladet.dk.

List Jyllands-Posten oceňuje skvělý profesionální taktický výkon. „Dává to rozumnou výchozí pozici pro odvetu. Měl to být těžký zápas, ale zdálo se, že se tým dostatečně poučil z předchozích venkovních utkání v pohárové Evropě, která přinesla týmu hodně zklamání," uvádí. „Je to skvělá šance pro odvetu," dodává.

Konkurenční Politiken hlásí, že od postupu dělí Midtjylland jeden vstřelený gól, jako by ani nepočítal, že může Slavia vstřelit v odvetě branku. „Midtjylland je Lize mistrů blíž než kdy jindy. Zlatá šance v podobě postupu je blízko, zbývá jen rozhodnout doma," píše Politiken.

Postoupí podle vás fotbalová Slavia do základní skupiny Ligy mistrů?
ano
60,3 %
ne
39,7 %
Celkem hlasovalo 24852 čtenářů.

Reklama

Související témata: