Hlavní obsah

Dominovali jsme, dobírá si dánský trenér Slavii. Musíme být chytří, plánuje do odvety

Praha

Bookmakeři i čeští sázkaři v nich viděli outsidery. Fotbalisté Midtjyllandu se ovšem představili v Edenu ve výtečném světle. Po remíze 0:0 čeká Slavii v odvetě play off Ligy mistrů příští středu v Herningu další tvrdá bitva. „V určitém ohledu jsem spokojený. Hlavně jsem s tím, jak jsme hráli a jaký výkon jsme předvedli. Hráli jsme velmi dobře,“ cení si Brian Priske, trenér Midtjyllandu.

Sestřih zápasu 4. předkola LM Slavia - MidtjyllandVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sešívané musel znovu podržet brankář Kolář. Nebýt jeho, mohl si dánský mistr odvézt překvapivou výhru.

„Troufnu si říct, že ve druhém poločase jsme dominovali a měli hru pod kontrolou. Vytvořili jsme si několik dobrých šancí a měli jsme vyhrát. Jsme zklamaní, že se nám to nepovedlo, v koncovce nám chyběl klid," lituje kouč dánského týmu Brian Priske.

„Odveta bude asi velice náročná. Soupeř je velice dobře připravený tým, i my jsme hráli dobře. Musíme teď hlavně dát kondičně dohromady. Odnesli jsme si spoustu poznatků, konečně jsme poznali Slavii," přidává se kapitán Erik Sviatchenko.

Kouč Midtjyllandu věří, že mužstvo na výkonu z Prahy může do odvety stavět.

„Čekám zase vyrovnaný zápas dvou vyrovnaných a kvalitních týmů. Těžko teď říkat, kdo je favorit. Musíme k odvetě přistoupit velmi chytře. Musíme si přenést spoustu věcí z prvního utkání a proměnit je v gól," přeje si Priske.

Bez diváků se výhoda stírá

Midtjylland má výhodu, že hraje odvetu doma, kvůli koronavirovým opatřením ale na zápasy kvalifikace nesmějí diváci.

„Normálně by byla nejlepší varianta začít venku a končit doma. Ale vzhledem k okolnostem těžko říct. Doma nebudeme mít podporu našich fanoušků, která by nám hodně pomohla. Ale i za dané situace se hodně těšíme," uvažuje Priske.

Je rád, že nikdo v klubu nemá koronavirus. „Situace u nás v Dánsku je podobná jako jinde. Čelíme nárůstu nových případů stejně jako v ostatních částech světa. Testy podstupujeme pravidelně nejméně dvakrát až třikrát týdně, někdy i čtyřikrát. Máme velmi silná opatření. Nedá se říct, že bychom byli jako Slavia v úplné izolaci, ale naštěstí nikdo z našeho týmu nemá pozitivní výsledek. Skvělá práce, každému teď přeju hlavně zdraví," poukazuje kouč na podivnost doby.

Reklama

Související témata: