Hlavní obsah

VIDEO: Po ligové potupě Barcelona zase vypráví fotbalové pohádky

BARCELONA

Ligová potupa s Alicantne je zapomenuta! V úvodním duelu nového ročníku Ligy mistrů to byla od Barcelony opět óda na fotbal, v níž měl jako tradičně hlavní slovo božský Argentinec Messi. Nejenže dal dva góly, čímž se stal se historicky nejlepším střelcem katalánského klubu na scéně Champions League, ale na branky i přihrával, ofenzívu dirigoval a ke všemu si ještě dovolil zahodit penaltu. Prostě koncert, který odnesl řecký Panathinaikos Atény debaklem.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

David Villa z Barcelony (vpravo) oslavuje s Lionelem Messim vstřelený gól v utkání Ligy mistrů s Panathinaikosem.

Článek

I kouč Barcelony Pepé Guardiola po výhře 5:1 jenom zářil. „Našli se hned kritici, kteří naše vysoké vítězství snižovali a tvrdili, že Panathinaikos nestačil držet krok. Nechtěli vidět, že jsme zahráli mimořádně dobře a výkonem nechali zapomenout na sobotní nezdar,“ narážel na šokující ligovou prohru 0:2 s Alicante.

Omluva za blamáž proti Alicante

„To se prostě někdy stane. Vaši hráči jsou unaveni, soupeř dobrý, na jeho lavičce sedí dobrý trenér. Důležité ovšem je se z nezdaru oklepat, uvědomit si, co je možno udělat lépe a dostat se zase nahoru. My to svedli,“ liboval si poté, co jeho tým dal Řekům na srozuměnou, co je po pětileté absenci v Lize mistrů zřejmě čeká.

Přitom Pananthinaikos začal na Nou Campu báječně, po dvaceti minutách šel po parádní akci francouzské dvojice Cissé – Govou začínající patickou a končící gólem do vedení, takže stadión trnul v obavách, aby se neopakovala sobotní blamáž.

Lionel Messi v dresu Barcelony se raduje z branky.foto: Reuters/Gustau Nacarino

Za šedesát sekund však Messi strach rozptýlil. Za jedenáct ho zahnal Villa docela, neboť třetí brankou demonstroval, proč ho Barcelona za 40 milionů eur kupovala.

I Barcelona sebedůvěru potřebuje

„Tohle vítězství nám dodá hodně sebedůvěry. A my ji potřebujeme, protože už v neděli nás čeká těžký zápas na Atlétiku Madrid, které je hlavně doma hodně houževnatým a nepříjemným soupeřem,“ liboval si autor čtvrté branky Pedro Rodriguez.

„Zahráli jsme opravdu mimořádně, ale je a bude těžké podat podobné výkony soustavně Zvláště, když nás čeká skutečně mimořádně náročný program. Teď Atlétiko, ve středu Gijon, pak Bilbao a cesta do Ruska... Momentálně je ale pro nás prioritou domácí soutěž,“ pravil trenér Guardiola, který v porovnání se sobotním zápasem proti Alicante udělal v sestavě hned pět změn.

Messi přepsal historii

Vyplatily se. Barcelona předváděla zase pohádkový fotbal, Messi opět zářil. Hattrick sice odmítl, protože penaltu neproměnil, ale i tak se stal nejlepším střelcem Barcelony v historii jejích startů v Lize mistrů. Na kontě už má 27 gólů, zatímco druhý Brazilec Rivaldo jen 25 a třetí Nizozemec Kluivert 21.

Trenér Barcelony Pepe Guardiola.foto: Reuters/Tony Gentile

„A to je mu teprve třiadvacet,“ neopomněl připomenout Guardiola, jenž kvitoval i rozhodnutí UEFA nasadit do Ligy mistrů brankové rozhodčí. „Dobré opatření. Zvláště poté, co se ve fotbale v poslední době dělo a co třeba na mistrovství světa poznamenalo zápas Anglie s Německem.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články