Hlavní obsah

Absolutní rekord! Legendární Messi dosáhl na neuvěřitelný milník

Hvězdný kapitán fotbalistů Barcelony Lionel Messi v úterý stanovil v Lize mistrů hned několik rekordů. Třiatřicetiletý argentinský útočník přispěl proměněnou penaltou k domácí výhře 5:1 nad Ferencvárosem a mimo jiné jako první hráč skóroval v 16 ročnících elitní soutěže za sebou.

Foto: Albert Gea, Reuters

Lionel Messi dosáhl na další milník

Článek

V 16 sezonách Ligy mistrů se trefil také Ryan Giggs, ale bývalý záložník Manchesteru United a současný trenér velšské reprezentace to nedokázal v řadě. Messiho rekord může vyrovnat francouzský útočník Realu Madrid Karim Benzema, jenž se střelecky prosadil v 15 ročnících po sobě.

Šestinásobný držitel Zlatého míče Messi také v Champions League dal nejvíce branek s kapitánskou páskou (28) a osamostatnil se před španělskou legendou Raúlem Gonzálezem, jenž ukončil profesionální kariéru před pěti lety.

Messi si proti budapešťskému Ferencvárosi vylepšil vlastní maximum, když skóroval už proti 38. soupeři v LM. V tomto směru má barcelonský kanonýr slušný náskok, v pořadí druzí Cristiano Ronaldo (Juventus Turín) a Raúl vstřelili gól 33 protivníkům.

Ronaldo nejlepším střelcem LM

Pětatřicetiletý Ronaldo, který je momentálně v domácí karanténě s koronavirem, je stále nejlepším střelcem Ligy mistrů se 130 zásahy. Messi na portugalského rivala ztrácí 14 branek. Souboj dvou nejlepších fotbalistů planety by se mohl odehrát za týden ve šlágru skupiny G v Turíně.

Historickou tabulku v úterý přepsal i Messiho talentovaný spoluhráč Ansu Fati. Sedmnáctiletý španělský útočník jako první zaznamenal v Lize mistrů více než jednu branku před dosažením 18. narozenin. Celý katalánský tým pak prodloužil rekordní šňůru bez domácí porážky v "milionářské" soutěži na 37 zápasů.

Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechny středeční duely z Ligy mistrů v přímých přenosech. Divák si díky multidimenzi může vybrat, jaký přenos chce sledovat. Moderátor Petr Svěcený přivítá ve studiu trenéra Františka Straku a také bývalého reprezentanta Tomáše Ujfalušiho. Po skončení zápasů následují tradičně sestřihy ze všech zápasů a ohlasy ve studiu.

Reklama

Související témata: