Hlavní obsah

Klekněte! Liga mistrů řeší další problém. Fotbalisté Krasnodaru vyvolali bouři

Byl to hodně zvláštní moment. Když před středečním zápasem Ligy mistrů mezi fotbalisty Krasnodaru a Chelsea (0:4) hráči londýnského klubu jednotně poklekli, aby vyjádřili podporu hnutí Black Lives Matter, které bojuje proti rasismu a diskriminaci, hráči ruského týmu zdaleka tak jednotní nebyli. Jen čtyři z nich svého soupeře následovali, ostatní zůstali stát. A reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Krasnodar - ChelseaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Před pár dny se do podobné situace dostali i čeští fotbalisté v zápase Ligy národů ve Skotskem, kdy jejich gesto pokleknutí vyvolalo mezi veřejností i odborníky hodně rozporuplné reakce.

Ještě větší dusno bylo před úterním zápasem mezi Marseille a Manchesterem City, kdy si podobné gesto podpory zcela odpustili hráči francouzského týmu a místo pokleknutí na svého soupeře počkali u středového kruhu. "Absolutní nedostatek respektu, měli by se stydět," okomentovali někteří fanoušci na sociálních sítích počínání francouzského týmu.

A hodně palčivý problém pokračoval i ve středu. Zatímco kompletní jedenáctka fotbalistů Chelsea před úvodním hvizdem poklekla, ze základní sestavy domácího Krasnodaru tak učinili jen čtyři hráči. A i v tomto případě vyvolalo jejich počínání pořádně vášnivé reakce.

"Ukažte je na kameru, pořádně se na ně zaměřte, ať si uvědomí, co udělali. Je to hanba," psali rozhořčení příznivci na sítích, zatímco jiní jejich počínání schvalovali.

Jak fotbalisté Marseille, tak Krasnodaru nakonec své duely prohráli. Francouzský tým podlehl v úterý na domácím hřišti 0:3, ještě o branku hůř dopadli hráči Krasnodaru.

Ruský tým má po dvou zápasech na svém kontě ve skupině E jediný bod, Chelsea je se čtyřmi body spolu se Sevillou na prvním místě.

Je podle vás správné, aby fotbalisté před zápasem projevovali své politické názory?
Ano, mají na to právo
4,2 %
Ne, do fotbalu to nepatří
95,8 %
Celkem hlasovalo 16186 čtenářů.

Reklama