Hlavní obsah

Chelsea povzbudila i přítomnost majitele Abramoviče

Fotbalisty Chelsea při vítězství 4:0 ve středečním utkání Ligy mistrů na stadionu Krasnodaru povzbudila i přítomnost majitele Romana Abramoviče v hledišti. Ruský oligarcha domácí zápasy londýnského klubu nemůže navštěvovat kvůli problémům s britskými vízy.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Krasnodar – ChelseaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Abramovičovi v roce 2018 nebylo prodlouženo vízum údajně v souvislosti s aférou kolem otravy agenta Sergeje Skripala. Ruský miliardář poté získal izraelské občanství i pas, s nímž se do Londýna dostane, ale není jisté, zda tuto možnost Abramovič dosud využil.

"Samozřejmě jsem věděl, že tady byl. To nám vždycky udělá radost. Ale podporu majitele klubu cítím neustále, ať už je přímo na zápasech, nebo není," řekl trenér Chelsea Frank Lampard pro klubový web.

"Ale mít ho tady byl pěkný bonus pro mě i tým, samozřejmě k němu máme velký respekt. Nepotkal jsem se s ním, protože před zápasem jsem byl v šatně. Pár členů mého realizačního týmu s ním mluvilo, ale ve chvíli, kdy jsme se šli rozcvičit, už nebyl poblíž," doplnil bývalý anglický reprezentant.

Podle něj Abramovič mohl být s "Blues" spokojený. "Jsem hrozně rád, že jsme podali dobrý výkon se čtyřmi góly a čistým kontem v jeho zemi. Doufám, že jsme mu udělali radost," prohlásil Lampard.

Chelsea ve skupině E po úvodní domácí remíze 0:0 se Sevillou poprvé zvítězila. V Krasnodaru se jako první trefil ve 37. minutě Callum Hudson-Odoi, po změně stran přidali další branky Timo Werner z penalty, další letní posila Hakím Zijach a střídající Christian Pulisic.

Lampard pochválil marockého záložníka Zijacha, jenž při debutu v základní sestavě zaznamenal premiérový soutěžní gól za Chelsea. "Pracoval opravdu tvrdě, aby se uzdravil. Já se moc těšil, až do týmu přinese kvalitu. Vedle ní nám dodal i klid a vstřelil zasloužený gól. Jeho výkon byl velmi dobrý, když uvážíte, že hrál od začátku poprvé od březnového ukončení nizozemské ligy," uvedl dvaačtyřicetiletý kouč.

"Pro něj i pro nás bylo frustrující, že kvůli zranění nemohl hrát dřív. Ale věděl jsem a také viděl na tréninku, že jsme podepsali hráče s obrovskou kvalitou, který umí vymýšlet asistence a góly. Už v Krasnodaru předvedl záblesky a bude to jenom lepší," dodal Lampard k sedmadvacetileté posile z Ajaxu Amsterodam.

Reklama

Související témata: