Hlavní obsah

Večer zoufalství v Lize mistrů. Španělská hvězda nasázela Barceloně tři góly, žádný neplatil

Praha

Gól. A znovu. A ještě jeden. Třikrát překonal ve středečním zápase Ligy mistrů útočník Juventusu Alvaro Morata slavnou obranu Barcelony. Kousek, který se mohl zapsat do historie nejslavnější týmové soutěže. To se také následně stalo. Ani jedna z branek totiž nebyla španělskému útočníkovi uznána a Stará dáma tak nakonec odešla s porážkou 0:2.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Juventus - BarcelonaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Byl to jednoznačný šlágr středečních zápasů Ligy mistrů. Slavný Juventus hostil ve druhém kole základní skupiny ještě slavnější Barcelonu. Fotbalový svátek tak kazilo jen už tradičně prázdné hlediště a absence slavného Ronalda, který je stále pozitivní na koronavirus.

A zápas fanoušky u televizních obrazovek určitě nezklamal. Po úvodní navštívence Griezmanna, který ve druhé minutě zatřásl tyčí Szcesnyho branky, se parádně trefil s pomocí teče hostující Dembélé. Pak už přišly "velké" chvíle Alvara Moraty.

Běžela 15. minuta zápasu, když Morata využil rychlý brejk do rozhozené katalánské obrany a nadvakrát překonal hostujícího Neta. Po konzultaci s VAR však rozhodčí Makkelie branku kvůli ofsajdu a ruce útočníka Juventusu neuznal.

Ofsajdová noční můra pokračovala

O patnáct minut později to rodák z Madridu zkusil znovu. Po parádním pasu za obranu pohotovým volejem podruhé rozvlnil síť za barcelonským brankářem. Podruhé zbytečně. Milimetrový ofsajd opět odhalilo nekompromisní oko techniky.

Na prášky musel být Morata v 55. minutě, kdy završil "ofsajdový hattrick", když se pohotově orientoval ve vápně a potřetí překonal brazilského brankáře. Ano, potřetí z ofsajdu. Stalo se tak vůbec poprvé v historii Ligy mistrů, kdy hráči nebyly v zápase na základě videa uznány hned tři branky.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Ousmane Dembélé se postaral o úvodní branku utkání

Mizerný večer italského šampiona pak jen podtrhla červená karta v 85. minutě pro Demirala a gól z pokutového kopu v podání Messiho, který určil vítězství katalánského giganta 2:0.

Barcelona tak má po dvou zápasech skupiny G plný počet šesti bodů, Juventus je s třemi body na druhém místě. Třetí je s jedním bodem Dynamo Kyjev a Ferencváros Budapešť.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň