Hlavní obsah

VIDEO: Blázen Gattuso! Chytil kouče Tottenhamu pod krkem a dal mu hlavičku

MILÁN

Nechutné divadlo předvedl v osmifinálovém utkání Ligy mistrů s Tottenhamem kapitán domácího AC Milán Gennaro Gattuso. Frustrovaný Ital po prohře 0:1 udeřil hlavou asistenta kouče Tottenhamu Joe Jordana. „Přestal jsem se ovládat. Pro mé počínání není omluvy,“ uvedl Gattuso. Rozhodčí ji ale kupodivu našel a vznětlivému hráči neukázal červenou kartu.

Foto: Stefano Rellandini , Reuters

Gennaro Gattuso se přestal ovládat a napadl asistenta trenéra Tottenhamu.

Článek

Impulzivní záložník vystartoval na 59letého skotského trenéra už během zápasu, když se s ním u postranní čáry pohádal, na chvíli ho chytil pod krkem a pak odstrčil. Na Jordana také posměšně gestikuloval, že moc mluví. Po skončení zápasu si pak se Skotem znovu potřeboval něco vyříkat, načež se ho pokusil trefit hlavou.

„Zkrátka jsem byl nervózní a neovládl jsem se. Navážel se do mě, ale samozřejmě to byla chyba, které lituji. Mluvíme oba skotsky, něco jsem pochytil, když jsem hrál v Glasgowě za tamní Rangers. Teď počkám, jak rozhodne UEFA,“ sypal si popel na hlavu vznětlivý chlapík, který dostal v utkání jen žlutou kartu a v londýnské odvetě nebude hrát.

Sudí ale mohl být rozhodně mnohem přísnější, z Gattusa totiž emoce doslova tekly. Vedle excesů s Jordanem zuřil při udělení karty, účty si vyřizoval také se střelcem jediné branky zápasu Peterem Crouchem.

Gattusovi hrozí, že dostane dodatečný trest od UEFA, jež ve středu oznámila, že proti němu zahájila disciplinární řízení. Disciplinárka Evropské fotbalové unie bude případ projednávat 21. února. Podle agentury AP hrozí Italovi podle pravidel za napadení minimálně třízápasový distanc.

Gennaro Gattuso (zcela vpravo) dostává žlutou kartu.foto: ČTK/AP/Daniele Badolato

Utkání bylo vůbec plné excesů, v první půli unikl vyloučení Mathieu Flamini za ostrý skluz na Vedrana Corluku. Místo červené dostal pouze žlutou kartu a pokračoval v utkání. Chorvat přitom musel střídat a utkání sledoval z lavičky s pytlíkem ledu na kotníku. „Zákrok Flaminiho byl otřesný. Šel oběma nohama dopředu, takže mu mohl zlomit nohu,“ čertil se kouč Tottenhamu Harry Redknapp po utkání. „Bylo to jednoznačně na vyloučení.“ UEFA se nicméně Flaminiho faulem dále zabývat nebude. Francouzský rozhodčí Stéphane Lannoy podle ní incident viděl dobře a stačí, že ho ocenil žlutou kartou.

Polonahý Gennaro Gattuso se po zápase vrhá na náhradníky soupeře.foto: ČTK/AP/Luca Bruno

Redknapp okomentoval i Gattusovo počínání. „Absolutně to nechápu. Gattuso měl nějakou rozepři s Joem, vůbec nevím proč. Šel do něj hlavou, to bylo šílené. Jako by ztratil během utkání zbytky zdravého rozumu,“ ušklíbl se.

Reklama

Související témata: