Hlavní obsah

Neurážel jsem ho. Jen jsem řekl, že moc mluví, hájí se provokatér Materazzi

MNICHOV

Liga mistrů je ztracena, primát v bundeslize fuč, navíc není vůbec jisté, zda se do příštího ročníku Champions League mnichovský Bayern probojuje, což by předstovavalo mnohamilionové ztráty. A k tomu všemu ještě extempore mezi Schweinsteigerem a Materazzim po osmifinálové odvetě či třeba Robbenova touha odejít do klubu, s nímž by mohl Ligu mistrů vyhrát. Bayern prožívá po vyřazení milánským Interem těžkou kocovinu.

Obránce milánského Interu Marco Materazii se brání: Schweinsteigera jsem neurážel, jen jsem mu řekl, že by měl méně mluvit."

Článek

Tvrdí, že hvězda Bayernu Schweinsteiger neměla k zběsilosti, natož pak hněvu důvod. Že nic provokativního, natož pak urážlivého mu rozhodně do tváře nevpálil.

Ital předkládá svou verzi

„Pouze jsem mu řekl, že přiliš mnoho mluví. A že je lepší mluvit až tehdy, když vyhraje,“ hájí se obránce milánského Interu Marco Materazzi, který po osmifinálové odvetě a postupu svého týmu do čtvrtfinále Ligy mistrů vytočil Schweinsteigera natolik, že mu šel po krku a na hřišti se málem strhla rvačka.

„Teď už chápu Zidana,“ připomněl Schweiensteiger okamžitě scénu z finále mistrovství světa 2006, kdy právě Materazzi vyprovokoval francouzskou hvězdu tak, že ho hlavou udeřila do hrudi, za což následovala červená karta a následný triumf italské squadry.

Obránce Bayernu Schweinsteiger se po prohře s Interem a urážkách Materazziho neudržel, takže na hřišti málem došlo k rvačce.foto: www.sport.bild.de

V Mnichově však bylo všechno jinak. Alespoň podle Materazziho verze. „Už před dvěma týdny po prvním zápase Němec mluvil o pomstě za loňské finále. A rouhal se, když se ptal, zda Inter bude hrát jako Italové a že zná jen tváře. Myslím, že teď je zná dokonale,“ předkládá mistr světa z roku 2006 Materazzi, který seděl v Mnichově jen mezi náhradníky, svou pravdu.

Vrátí se Brazilec z Interu zpátky?

Extempore mezi Schweinsteigerem a Materazzim však není to jediné a především to hlavní, co generalitu Bayernu trápí. I jí je jasné, že v defenzívě jejich tým hlavně v závěrečné půlhodině totálně propadl a že s obranou prostě musí něco udělat. Zvláště, když k podobnému selhání dochází opakovaně. Proto se začalo spekulovat o návratu Brazilce Lúcia právě z milánského Interu.

Mario Gomez z Bayernu Mnichov (vlevo) bojuje o míč s Luciem z Interufoto: ČTK/AP

„Myslím, že jeho odchod byl jednou z velkých chyb, která se tady před dvěma lety stala. Teď vidíme, jak byl pro Bayern důležitý a jak mu chybí,“ nechal se v rozhovoru pro televizní stanici Sat 1 slyšet čestný prezident Bayernu Franz Beckenbauer. Klubovému prezidentovi Hoenessovi ovšem tahle slova nebyla ani trochu po chuti. „Pořád se tady vytváří jeho mýtus, neustále se opakuje, že musel odejít, což nechápu. Pravda byla prozaičtější. Dostal od Interu tříletý kontrakt a víc peněz,“ oponoval Hoeness samotnému „císaři Franzovi“.

Všechno pak korunoval samotný Brazilec. „Ve fotbale je možné všechno, ale záleží na Bayernu a Interu. Kdyby to ale záviselo na mně, řekl bych ano, vrátím se,“ řekl Lúcio v rozhovoru pro Sat 1.

Neuvěřitelné, Robben by mohl zmizet

To Nizozemec Robben, na němž hra Bayernu stojí a při jehož nepřítomnosti padá, po duelu s Interem naznačil, že zvažuje, zda v Mnichově zůstat. „Neuvěřitelné, co se stalo. Pořád mluvíme o tom, že nesmíme opakovat ty samé chyby, ale děláme je stále. Neuvěřitelné. Jedno je ale jasné - naše obrana prostě nemá mezinárodní parametry,“ glosoval vyřazení Arjen Robben, jehož nejoblíbenějším a nejfrekventovanějším německým slovíčkem je podle německých žurnalistů slůvko neuvěřitelné.

Arjen Robben při výměně názorů se spoluhráčem z Bayernu Thomasem Mülleremfoto: YouTube

Teď se ovšem může Bayernu stát neuvěřitelné - Robben mu může klidně pláchnout. Smlouvu má sice podepsanou až do roku 2013, ale třeba AC Milán se o něho eminentně zajímá a on sám naznačil, že o odchodu uvažuje. Zvláště, když ztratil všechny iluze a letos s Bayernem žádnou trofej nevyhraje.

Reklama

Související témata: